L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va presentar la programació oficial de la Setmana Negra d’Ontinyent 2019, també hi van participar el Regidor de Cultura Àlex Borrell i representants de la SMO, Vicky Piqueras i Àngel Company. Enguany, el cicle de cinema i novel·la negra anirà del 28 de febrer al 10 de març.

L’acte inaugural serà dijous 28 de febrer a les 20 h en el Centre Cultura de Caixa Ontinyent, l’acte serà presentat per Natxo Úbeda, la participació de Vicent Soriano el qual presentarà el seu cartell i la xarrada de l’escriptora Anna Choy, Caporal del Mossos d’Esquadra i Cap del Grup Regional d’Atenció a les víctimes de violència de gènere.  L’Alcalde va destacar la diversitat en la programació i una major implicació de l’Ajuntament, a més de l’aportació econòmica de 1.800 €, enguany s’afegeix l’obra de teatre Un crimen perfecto, inclosa en la programació de la Regidoria de Cultural.

Vicky Piqueras i Àngel Company van agrair les col·laboracions que fan possible aquesta activitat, destacant a Ediciones Babylon i Caixa Ontinyent, així com La Llibreria, Cine Club Utiye, Club de Lectura d’Ontinyent, les editorial Alreves, Planeta i Espasa. També la gastronomia forma part de la Setmana Negra amb la col·laboració de la cervesa GRAM, Hotel Kazar, i els restaurants La cuina, Mesón del rey i El tinell de Calabuig.