La directora Laura Ferrés Moreno presentarà LA IMATGE PERMANENT .

Dissabte 20 de gener de 2024 en la sessió de les 20.00 hores en la sala Utiye del Centre Comercial el Teler, tindrem a Laura Ferrés per parlar del seu film, el qual es va presentar al Festival de Locarno.

Laura Ferrés (El Prat de Llobregat, 1989)
és guionista i directora. El seu primer curtmetratge, LOS DESHEREDADOS, presentat en la Mostra de Cinema d’Ontinyent de 2017, és un retrat del seu pare enfrontant-se al tancament del negoci familiar. Es va estrenar a la Semaine de la Critique del Festival de Cannes, on va guanyar el premi a millor curtmetratge. Projectat en 80 festivals més, nominat als Premis del Cinema Europeu i guardonat com a millor curtmetratge als Premis Goya i als Premis Gaudí, entre altres distincions. També estrenat en cinemes de tota Espanya: va ser la primera vegada que un curtmetratge ho feia de manera autònoma, és a dir, sense projectar-se abans d’un llargmetratge ni en un programa de curtmetratges.
El seu primer llargmetratge, LA IMATGE PERMANENT, es va estrenar a la Secció Oficial del Festival de Locarno i va guanyar el premi a la millor pel·lícula, l’Espiga d’Or, a la SEMINCI (Setmana Internacional del Cinema de Valladolid). La pel·lícula segueix el seu recorregut per festivals després d’estrenar-se als cinemes espanyols i d’aconseguir les nominacions a millor pel·lícula als Premios Feroz; millor pel·lícula, millor direcció novella i millor fotografia als Premis Gaudí; i millor cançó original als Premis Goya pel tango La gallinita, compost pel Fernando Moresi Haberman i el Sergio Bertran, i cantat amb la veu rasposa de la María José Rivas Hinojosa, una veïna de 66 anys, operada de les cordes vocals que pensava que mai tornaria a cantar. El seu segon llargmetratge, EL REI DE L’AIRE, ha estat seleccionat en la Residència de Guions de l’Acadèmia del Cinema Català per a desenvolupar el guió durant un any.

Fotografia: Fernando Moresi Haberman i Laura Ferrés al Festival de Locarno

 

 

Related Articles