Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 19 a dijous 25 d’abril de 2024 (alerta als horaris)

Horaris:
Tots els dies a les 20.00

Ressenya:

Emocionats històries amb imatges de la fotògrafa

L’any 2005 Cristina Garcia Rodero entra a formar part de la prestigiosa Agència Magnum, convertint-se en la primera persona de nacionalitat espanyola en aconseguir-ho. Aquesta agència va ser fundada a París l’any 1947 per Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Maria Eisner, George Rodger, David “Chim” Seymour, Rita Vandivier i William Vandivier a partir d’una idea de Capa.

Magnum és una de les primeres cooperatives fotogràfiques on els seus membres són alhora propietaris i treballadors conservant sempre tots els drets d’autoria del seu propi treball.

Garcia Rodero ha realitzat nombroses exposicions arreu del món destacant les que (a banda de les que ha fet a Espanya) ha realitzat a Mèxic, Portugal, Anglaterra, Alemanya, França, Finlàndia, Itàlia, Suïssa, Veneçuela i Estats Units, alhora que ha col·laborat gràficament en revistes com El País Semanal, El Mundo, La Vanguàrdia, Libération, Le Monde, Le Figaro Magazine, Frankfurter Allgemeine Magazin, Il Corriere dellla Sera, Geo, Marie Claire, Vogue, Life Magazine, Photo, Los Angeles Times,

Les fotografies de García Rodero destaquen sobretot per la seua poderosa composició, documentant rituals religiosos i folklore sempre allunyant-se dels estereotips i utilitzant majoritàriament el blanc i negre que resalta millor les textures i dóna (indiscutiblement en la fotografia química) un major realisme a les imatges preses pel seu objectiu.

A Puertollano, la seua ciutat natal es troba el Museo Cristina García Rodero que ha esdevingut en ser el primer centre museístic de l’Estat espanyol dedicat a una fotògrafa.

L’any 2010 al Museu Valencià d’Etnologia (la Beneficiència) vam poder gaudir de la seua obra (120 fotografies de gran format) en l’exposició María Lionza, la diosa de los ojos de agua, que reflectiq 10 anys d’indagació i treball al folklore i als rituals veneçolans, i més recentment (2022) el MuVIM, també a València va acollir l’exposició Tres mujeres Magnum sobre les fotògrafes Eve Arnold, Inge Morath i Cristina García Rodero.

Ara podem gaudir en pantalla gran al nostre CineClub del treball magnífic d’aquesta fotògrafa. No vos el perdeu. Le Nosferat

 

Trailer i Galeria

3 videos 4 imatges