Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 19 a 25 de gener de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
tots el dies sessions a les 20.00 (1)
(1) dissabte 20 presentada i col·loqui amb la directora Laura Ferrés

Ressenya:

Presentació al Festival de Locarno
Espiga d’Or a Millor Pel·lícula a la Seminci

Nominada als Premis Gaudí i als Goya

El pas del temps, els seus canvis i la permanència en la memòria

Laura Ferrés, és una jove directora catalana que entrà de manera espectacular al món del cinema guanyant dos premis de nivell amb Los Desheredados, el seu primer treball fora de la universitat: el premi Leica Cine Discovery al Festival de cinema de Cannes l’any 2017 i el Goya al millor curtmetratge el 2018. Ara, amb aquesta obra que presentem, La imatge permanent, el seu primer llargmetratge, ha competit ja a la Secció Oficial del Festival de Locarno i ha aconseguit l’Espiga d’Or a la millor pel·lícula a la 68a Setmana de Cine de Valladolid-Seminci 2023. Així mateix, la cinta està nominada a un premi Goya i tres premis Gaudí. No hi ha dubte que la directora és molt destra al seu treball.
Carmen, una introvertida directora de repart, la qual està buscant una persona per participar a l’anunci d’una campanya on explicar els seus records al canviar de ciutat, coneix Antònia, una venedora ambulant de personalitat impulsiva i carismàtica, qui trasbalsarà la seua tranquil·litat i la traurà de la solitud. La relació de les dues dones generarà unes afinitats farcides de simbolismes existencials.
Al film, Ferrés aprofundeix, amb to de comèdia i, fins i tot per moments, amb tocs d’art de l’absurd, en els problemes emocionals d’absències i vincles de les dones migrans d’Andalusia a Catalunya. Utilitzant actrius no professionals aconsegueix, amb subtilesa no exempta de certa intimitat, una obra plena de sensibilitat. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

2 videos 5 imatges