SETMANA NEGRA 2022

CineClub Utiye > SETMANA NEGRA 2022

DEL 3 AL 12 DE MARÇ DE 2022 

Cicle de cinema i novel·la negra

INAUGURACIÓ

Dijous, 3 de març, a les 20 h

Lloc: Centre Cultural Caixa Ontinyent

Inauguració de la setena edició de l’Ontinyent Negre per Natxo Úbeda i presentació del Cartell per l’autor Miguel Llin.

Xarrada inaugural a càrrec de l’escriptor Silvestre Vilaplana.

PROGRAMACIÓ SETMANA NEGRA

Dijous 3 de març a les 20 h, inauguració Ontinyent Negre 2022

Lloc: Saló d’Actes de Caixa Ontinyent

Inauguració de la setena edició de l’Ontinyent Negre per Natxo Úbeda i presentació del Cartell a càrrec de l’autor Miguel Llin.

Xarrada inaugural a càrrec de l’escriptor Silvestre Vilaplana.        

         Silvestre Vilaplana i Barnés (Alcoi, 1969). Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i en l’actualitat professor de secundària. Prolífic escriptor que conrea diversos gèneres, sobretot la narrativa per a adults i per a joves i la poesia. És autor dels poemaris La senda de les hores (Premi 25 d’abril), Calendari de silencis (Premi Nacional de poesia Miguel Hernández) entre molts d’altres. Autor de les novel·les La mirada d’Al-Azraq (Premi Narrativa Jove), Les cendres del cavaller (Premi ciutat d’Alzira i de la Crítica Serra d’Or), El quadern de les vides perdudes (Premi Alfons el Magnànim), Un sepulcre de lletres minúscules (Premi València Negra), Els ossos soterrats (Premi Memorial Agustí) i la seua darrera obra en Crims.cat, Dones sense nom.

Divendres 4 de març a les 20.00 h

Lloc: Saló d’Actes de Caixa Ontinyent

“HAY QUE BEBER PARA RECORDAR Y COMER PARA OLVIDAR
50 ANYS DE PEPE CARVALHO, DE MANUEL VÁZQUEZ MONTALBÁN

Xarrada a càrrec del professor i investigador Àlex Martín Escribà.

         Àlex Martín Escrivà (Barcelona, 1974) doctor en literatura catalana per la Universitat de Salamanca on és professor. Investigador i analista del gènere negre i policíac en literatura, crític literari en diferents mitjans de comunicació i director de la col·lecció de novel·la negra Crims.cat de l’editorial Alrevés. Des de 2005 codirigeix el Congreso de Novela y Cine Negro de la Universitat de Salamanca. És autor dels assaigs: Rafael Tasis, novel·lista policíac i Jaume Fuster, gènere negre sense límits. Junt a Jordi Canal ha escrit Trets per totes bandes 1 i 2, dos tractats profunds i detallats del gènere negre i policíac al llarg de la història.

Dissabte 5 de març  a les 11.30 h

Lloc: Plaça Sant Domingo (Bar Xuimar)

VERMUT NEGRE

La novel·la negra al País Valencià. Tertúlia amb Àlex Martín i Joan Carles Ventura.

         Joan Carles Ventura Martínez (Sueca, 1978), periodista i professional de la comunicació que ha desenvolupat tasques de redactor, guionista i directiu en programes de televisió com À Punt, IB3, Canal 9, Punt 2, TVE, Telemadrid i Castilla-La Mancha TV. La seua creativitat l’ha portat a publicar obres com el recull de relats i poemes de joventut guardonats a diversos certàmens anomenat Incontinències, les novel·les Camins dubtosos (Premi Memorial Agustí), Em diuen Fletxa (Premi València Negra), Estira el fil, Ariadna (Premi Ciutat de Torrent) i Un món per guanyar, entre d’altres.

Diumenge 6 de març  a les 11.00 h

Lloc: Celler Arráez en La Font de la Figuera, amb tast de vins i dinar en el celler (inscripcions en La Llibreria telf.: 962912805)

IN VINO VERITAS, IN AQUA SANITAS

Xarrada amb l’escriptora Natàlia Gisbert que ens presentarà el seu llibre Vi i veritat (Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó).

          Natàlia Gisbert Abad (Alcoi, 1990). Psicòloga i metgessa de professió, és una apassionada de la lectura i la literatura des de la infantesa. Amb la seua primera novel·la, que va escriure al llarg del confinament per la Covid-19, Vi i veritat, una història de gènere negre, Gisbert ha guanyat el Primer Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó. Amb açò ens confirma la vitalitat de la nostra narrativa.

Dijous 10 de març a les 20 h

Lloc: Sala Previsora de Caixa Ontinyent

DE QUÈ PARLEN ELS MORTS?

Xarrada amb l’escriptora Inés Plana que ens presentarà el seu darrer llibre Lo que no cuentan los muertos.

         Inés Plana Giné (Barbastre, 1959). Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en diversos mitjans de premsa escrita així com al terreny editorial. La seua primera novel·la Morir no es lo que más duele va aconseguir un gran èxit de crítica i públic. Finalista a millor novel·la als festivals València i Morella Negra i nominada a millor novel·la negra novell a la Setmana Negra de Gijón. El 2019 va publicar Antes mueren los que no aman, finalista a Cartagena Negra. Lo que no cuentan los muertos és la seua última novel·la.

Divendres 11 de març a les 20 h

Lloc: Saló d’Actes de Caixa Ontinyent

ESTAN BOJOS ELS ASSASSINS?

Xarrada a càrrec de l’escriptor Aro Sáinz de la Maza i la saga Milo Malart.

         Aro Sáinz de la Maza (Barcelona, 1959). Escriptor, corrector i editor. Com a especialista en editings, ha intervingut en l’edició de més d’una cinquantena de títols de diferents gèneres (novel·la negra, narrativa infantil i juvenil, biografies, divulgació…). Va publicar la seua primera novel·la el 2012, El verdugo de Gaudí: el asesino de La Pedrera (Premi Internacional RBA de Novel·la Negra). La saga de Malart va continuar amb El Ángulo muerto. Les seus novel·les han estat traduïdes al francès per la prestigiosa editorial de gènere noir Actes Sud, editora també d’altres autors de caire internacional. Dócil és la seua última novel·la.

Dissabte 12 de març a les 20.00 h, acte de cloenda

Lloc: Saló d’Actes de Caixa Ontinyent

FEMINISME, NOVEL·LA NEGRA I COMPROMÍS SOCIAL
Lliurament del Premi Ontinyent  Negre 2022 a Marta Sanz i col·loqui amb l’escriptora.

         Marta Sanz Pastor (Madrid, 1967). Doctora en literatura contemporània per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és professora de la Universitat Antonio de Nebrija i de l’Escola d’escriptors de Madrid. De la seua ingent producció, on ha guanyat multitud de premis, destaquen Lenguas muertas i Los mejores tiempos (Premi Ojo Crítico), Susana y los viejos (finalista del Premi Nadal), Farándula (Premi Herralde de Novel·la), ClavículaLa lección de anatomía, així com la trilogia de novel·la negra: Black, Black, Black, Los detectives no se casan jamás i Pequeñas mujeres rojas. És col·laboradora en diversos mitjans de comunicació com El País o Público, a més d’altres revistes culturals com Mercurio, Ínsula o Quimera. Parte de mí és la seua darrera obra.

LES APARENCES
TO Les apparences. França. 2020. 108 minuts

Idioma  català. NR -12 anys

Director Marc Fitoussi

Guió Sylvie Dauvillier. Novel·la: Karin Alvtegen-Lundberg

Intèrprets: Karin Viard, Pascale Arbillot, Benjamin Biolay, Lucas Englander, Laetitia Dosch, Louise Coldefy, Evelyne Buyle, Philippe Dusseau, Xavier De Guillebon.

Sinopsi: Eve i Henri són un matrimoni francés vivint a Viena. Formen una parella aparentment feliç, amb un fill en comú, i porten una vida privilegiada en el si d’un xicotet cercle francés establit en la capital austríaca. Són “la crème de la crème”. No obstant això, aquesta imatge perfecta s’enfonsa quan ella sospita que el seu marit la pot estar enganyant. És llavors quan Eve buscarà venjança al mateix temps que intentarà mantindre les aparences en el seu entorn burgés d’expatriats, on regnen la hipocresia i les mentides..

de divendres 25 de febrer a dijous 3 de març – horaris 18.00, 20.00 i 22.00 (*)
(*) dissabte 26 únicament a les 18.00, a les 20.00 i 22.00 LA ESCALERA DE CARACOL

 

LA ESCALERA DE CARACOL
TO The Spiral Staircase. USA. 1945. 83 minuts.

Idioma anglés subt. castellà. NR -12 anys

Director Robert Siodmak

Guió: Mel Dinelli. Novel·la: Ethel Lina White

Intèrprets: Dorothy McGuire, George Brent, Kent Smith, Ethel Barrymore, Rhys Williams, Rhonda Fleming, Elsa Lanchester, Sara Allgood, Gordon Oliver.

SinopsiUna jove muda treballa en una gran mansió com a criada d’una anciana malalta. Quan un assassí en sèrie comença a terroritzar al veïnat, la senyora es preocupa per la seguretat de la seua bella serventa.

dissabte 26 de març – horaris 20.00 – 22.00

SOLO LAS BESTIAS
TO Seules les bêtes . Fança. 2019. 117 minuts.

Idioma francés sub. castellà. NR -12

Director Dominik Moll

Guió Gilles Marchand, Dominik Moll. Novel·la: Colin Niel

Intèrprets: Denis Menochet, Valeria Bruni Tedeschi, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz, Damien Bonnard, Bastien Bouillon, Guy Roger ‘Bibisse’ N’Drin

Sinopsi: Una dona desapareix. Després d’una tempesta de neu, el seu cotxe és descobert en una carretera en direcció a un poble remot. Mentre que la policia no sap per on començar a investigar, cinc persones semblen estar lligades a la desaparició. I cadascuna d’aquestes persones té el seu propi secret que ocultar.

de divendres 4 a dijous 10 de març – horaris 18.00 – 20.15 – 22.15 (*)
(*) dimecres 9 únicament a les 18.00 i 22.00 (a les 20.00 projectem POR LOS VIEJOS TIEMPOS)

POR LOS VIEJOS TIEMPOS
TO Por los viejos tiempos. Espanya. 2021. 30 minuts.

Idioma castellà. NR -16

Director Alex Moriana i Jaime Delmonte

Guió Alex Moriana i Jaime Delmonte

Intèrprets: Marcos Martinez, Cris Delgado, Sergio Sanchez, Neus Matarredona, Adam Enrique, Raquel Jurado, Juan Catalá

Sinopsi: Un grup d’amics passa l’últim Nadal junts en una xicoteta casa als afores del seu poble natal. El que, en principi, seria una nit tranquil·la, melancòlica en certa manera recordant vells temps, acaba amb un assassí solt que comença a aguaitar la casa. Els problemes d’un adolescent que de sobte abandona la seua infància es mesclaran amb el pànic i sentiment de supervivència que haurà d’adoptar si vol eixir viu d’allí.

única sessió dimecres 9 de març a les 20.00 presentada pels directors Alex Moriana i Jaime Delmonte

EL SUSTITUTO
TO El sustituto. Espanya. 2021. 110 minuts.

Idioma castellà. NR -16

Director Óscar Aibar

Guió Óscar Aibar, María Luisa Calderón

Intèrprets: Ricardo Gómez, Vicky Luengo, Pere Ponce, Pol López, Joaquín Climent, Nuria Herrero, Bruna Cusí, Susi Sánchez, Guillermo Montesinos, Pep Cortés

Sinopsi: Any 1982. Un jove policia adobat en els barris més durs de Madrid accepta un destí en un poble de mar amb l’esperança de curar a la seua filla i, de pas, guanyar una mica de tranquil·litat. Una vegada allí, es veu embolicat en la investigació de l’estrany assassinat de l’inspector al qual ha de substituir. Les perquisicions li portaran fins a un hotel de platja on una comunitat d’ancians nazis, reclamats per molts països per crims contra la humanitat, viu un retir paradisíac i feliç.

de dijous 11 a divendres 17 de març – horaris 18.00, 20.00 – 22.00

Enguany no tenim activitat teatral

Lloc: 

Dissabte 12 de març a les 10.30 h

Lloc: Placeta de l’església de Sant Carles

Visita guiada pels llocs d’Ontinyent que van ser escenari de crims i altres delictes entre els segles XVI i XIX. Visita conduïda per Alfred Bernabeu.

 

CARTELLERA SETMANA NEGRA

ACTUALITAT ESDEVENIMENTS

Relacionats amb la setmana negra 2020

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxe l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies