Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies:  divendres 25 de febrer a dijous 3 de març de 2022 (*)

Horaris: 18.00 – 20.00 – 22.00
(*) dissabte 26 únicament a les 18.00, les sessions de 20.00 i 22.00 projectarem LA ESCALERA DE CARACOL

Ressenya:

ONTINYENT NEGRE 2022

La mentida per mantindre la façana en les relacions humanes

Com el mateix títol de la pel·lícula indica, les aparences són el que més importen a Eve, la protagonista de la cinta, interpretada de manera supèrbia per l’actriu Karin Viard. Amb una vida perfecta al costat del seu fill i el seu marit -a qui dona vida el versàtil actor, compositor, cantautor i productor discogràfic Benjamin Biolay-, Eve i Henri semblen un matrimoni feliç i privilegiat de l’alta societat francesa establida a Viena. Però tot és de cara a la galeria, perquè l’ambient, per circumstàncies que esdevindran al llarg del film, anirà enrarint-se fins a transformar-se en una atmosfera absolutament irrespirable, un clima viciat i tan negre com el mateix gènere de la novel·la en què es basa el llargmetratge.

“L’Engany”, obra de l’autora sueca Karin Alvtegen, és el títol del llibre del qual està extret el guió de la pel·lícula. L’escriptora és una de les referents del suspens psicològic de qualitat. Les seues novel·les tenen molt d’èxit entre la crítica literària i els lectors. Aquesta narració en concret va ser nominada al Premi de l’Acadèmia Sueca d’Autors de Novel·la Negra.

Marc Fitoussi, el director d’aquesta producció francesa, escull molt bé la trama del thriller que ens proposa, perquè el guió en si ja és potent, donada la procedència literària, però ell el combina amb altres gèneres per obtindre una història molt diversa i atractiva. El cineasta configura una cinta on, a més d’apropar-se de vegades al mateix Hitchcock i de mantenir-nos pendents de la pantalla durant 108 minuts, també posa en evidència la burgesia i la hipocresia que l’envolta, la qual cosa confirma que moltes vegades, en efecte, “les aparences enganyen”. Destaquen, sobretot, les intenses interpretacions del matrimoni protagonista. Atticus Finch

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges