Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 29 de novembre

Horaris: 18.00 – 20.00 – 22.30

Ressenya:

Soldados de Salamina va suposar un salt qualitatiu en la filmografia de David Trueba: major pressupost, recreació històrica, escenes més espectaculars, però també un guió adaptat d’una novel·la amb cert èxit i prestigi que obligava a rodar dues històries en paral·lel, l’ambientada a època actual protagonitzada per la investigadora/escriptora, i l’ambientada durant la Guerra Civil. Al respecte d’açò últim el director comentava: “Ha estat una manera d’apropar-me a la Guerra Civil espanyola, no des d’una recreació històrica il·lustrativa, sinó des d’una espècie de fuetada realista ….. parlar de les persones que la van fer, que van estar en eixe fang, en eixa pluja, en eixa podridura. Contar amb eixa gent”

El treball d’adaptació de la novel·la de Cercas va ser important, prescindint d’un personatge clau; l’escriptor Roberto Bolaño, canviant l’orientació sexual d’altre, però sobretot canviant el sexe del personatge principal.”I si fora una dona, i si aportarem la sensibilitat d’una dona, la seua manera de mirar el món, de mirar el passat?” Aquestes qüestions van portar a Trueba a decidir que el personatge sobre el que gira la novel·la, eixe escriptor immers en una crisi creativa i personal, havia de ser una dona. I va confiar el paper a la, aleshores, seua companya sentimental Ariadna Gil que va superar el repte de forma admirable realitzant un dels millors papers de la seua carrera obtenint el 2004 els premis ACE i Turia a la millor actriu.

Cal destacar també la magnífica fotografia de Javier Aguirresarobe utilitzant el blanc i negre i el color per a diferenciar passat i present amb suggeridores superposicions com la dels colors desaturats del Pirineu que van fonent-se amb el blanc i negre dels mateixos paisatges en el passat. Aguirresarobe també brilla ressaltant la fotografia intimista en el treball dels primers plans i de les mirades dels personatges. Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 1 imatges