Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: dimecres 4 i dijous 5 de desembre

Horaris: 18.00 – 20.00 – 22.30

Ressenya:

Redescobriment del cantautor Chicho Sánchez Ferlioso.

L’any 1963, sota la dictadura franquista, dos estudiants suecs van viatjar a Espanya per a donar ressò als moviments en favor de la democràcia. Van contactar amb un jove trobador universitari, Chicho Sánchez Ferlosio, i de retorn a Estocolm fabricarien un disc amb l’enregistrament de les seues cançons, que havien gravat al vàter de l’espanyol, per qüestions de seguretat. El van titular Cançons de la Resistència espanyola i van ocultar sota l’anonimat el nom del cantant i el compositor. El disc es va convertir en un èxit immediat en tota Escandinàvia i amb el temps també va ser un referent a Espanya i Sud-amèrica.

El documental de David Trueba, compleix amb el desafiament de condensar la història que, partint de la gestació del disc, creix per a glossar l’existència d’un personatge lúcid, brillant i, per moments, desconcertant. El director ha optat per donar la informació al principi del documental, per allunyar-se de la tendència actual de beure dels registres de la ficció. Per tant no genera expectatives, contant la informació rellevant al començament  i al llarg del film aclareix en què va consistir aquell viatge i la gravació del disc.

En un primer moment David Trueba va rebutjar enregistrar aquesta història, perquè el seu germà Fernando ja havia fet una pel·lícula sobre Chicho Sánchez Ferlosio, Mientras el cuerpo aguante i “és insuperable en si mateixa”, reconeix. Però a mesura que va anar aprofundint en la història, va pensar que seria un bon complement per a l’altre documental i que pagava la pena parlar d’aquell disc, tant per a les generacions presents, passades i futures, ja que es parla “del que va ser el primer disc de la cançó protesta en espanyol, que es va gravar i editar. Ningú a Espanya haguera fet el mateix en el context de l’any 1963”, ha detallat. Per tant, una vivència de la història recent, que trau a la llum aspectes que han estat ocults durant molt de temps, fins i tot per als que van envoltar al cantautor. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges