Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: dijous 29 de març a dijous 4 d’abril de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
Divendres 29 de març a les 22.15 h
Dissabte 30 de març a les 20.15 h
Diumenge 31 de març a les 18.25 h
Dilluns 1 d’abril a les 16.15 h
Dimarts 2 d’abril a les 22.15 h
Dimecres 3 d’abril a les 20.15 h
Dijous 4 d’abril a les 18.20 h

Ressenya:

David Verdaguer magnífic

A l’hora d’abordar la ressenya d’aquesta pel·lícula, no he pogut evitar pensar en un escriptor d’aguda intel·ligència, que feia de la quotidianitat aventura i de l’enginy rutina. No és altre que el que anomenaven el “príncep de la paradoxa”, l’anglès Gilbert Keith Chesterton. Entre la ingent quantitat de llibres que aquest fantàstic intel·lectual va deixar publicats, té un que porta per títol “Enormes minúcies”. Una antítesi literària que, al mateix temps, també ens indica com tractava els assumptes l’astut i incisiu savi.

Saben aquell…, la pel·lícula de David Trueba sobre l’humorista Eugenio, quadra a la perfecció amb el sentit de l’obra i les paradoxes chestertonianes. La seua vida i com se la guanyava sembla una veritable antinòmia, fins i tot el que el va fer famós s’explica molt bé amb el títol del llibre que us comente. Fou un gran comediant des de la simplicitat i el minimalisme. Tot era auster: el vestuari, la posada en escena, el somriure –inexistent-, els propis acudits ho eren quasi sempre. Això sí, l’arribada al públic i l’èxit que tingué fou espectacular, monumental.

A la cinta podrem veure la creació del personatge. Les actrius i actors estan excel·lents, el context de l’època és perfecte, David Verdaguer fa una interpretació d’Eugenio literalment de Goya (que acabà guanyant), i David Trueba demostra, una vegada més, que és un narrador excepcional, en el format que decidisca. És, continuant amb els contraexemples, una senzilla genialitat. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges