Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies:  dissabte 12 a dijous 17 de febrer de 2022

Horaris: úniques sessions  20.00 (a les 18.00 projectem HIJOS DEL SOL)

Ressenya:

Film més singular, diferent i estimulant de l’actual cine espanyol

Quién lo impide és una crida a transformar la percepció que tenim sobre l’adolescència i la joventut; la d’aquells que van nàixer a principis del segle XXI i acaben d’assolir la majoria d’edat; els que ara semblen culpables de tot, alhora que veuen minvades les seues esperances. És, potser, el projecte més singular fins a la data del cineasta Jonás Trueba: filmat al llarg de cinc anys, durant 220 minuts el realitzador es cola en la vida d’un grup d’adolescents i els mostra anant de viatge de fi de curs, passejant per Madrid o a soles en la seua habitació, també inventant ficcions i capritxos.

Entre el documental, la ficció i el pur registre testimonial, els joves adolescents es mostren tal com són, però com poques vegades els veiem o ens deixen veure’ls: aprofitant la càmera de cinema per a mostrar el millor de si mateixos i retornar-nos la confiança en el futur; des de la fragilitat i l’emoció, amb humor, intel·ligència, conviccions i idees. Perquè la joventut que ens parla d’amor, amistat, política o educació no està parlant sol de la seua realitat, sinó del que ens importa sempre, a qualsevol edat. Quién lo impide és una pel·lícula sobre nosaltres: sobre el que vam ser, el que som i el que continuarem sent.

Un assaig en el qual ha treballat Jonás Trueba durant cinc o sis anys al costat d’adolescents de col·legi, de carrer, de barri, que creixen davant la mirada tant físicament com personalment, i que mostren amb naturalitat les seues capacitats (ganes, talent, frescor) per a mostrar-se com a persones i personatges en una aliança singular entre el documental i la ficció. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges