Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: única sessió dissabte 2 d’octubre (1)

Horaris:    dissabte 2 a les 20.00
(1) de l’1 al 7 d’octubre projectarem LA DONA QUE VA CÓRRER

Ressenya:

El cicle ACCIÓ DOCUMENTAL+ arriba a Ontinyent cada primer dissabte de mes gràcies a la col·laboració entre UTIYE, ACPV, ACICOM i DOCSBARCELONA

EL RETORN, LA VIDA DESPRÉS DE L’ISIS

Com perdonar les persones que van ser manipulades per ISIS?

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals accepten el retorn dels fills però rebutgen que les mares puguen tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.
El seguiment durant dos anys de la vida de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawal i la Kimberly ens posa en un lloc incòmode, però el seu testimoni ens fa entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Trailer i Galeria

2 videos 4 imatges