Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: del 29 de març al 4 d’abril

Horaris: 18.00, 20.15 i 22.30 (*)

(*) dijous 4 únicament 18.00 i 22.30

Ressenya:

La recerca dels valors universals des del fet local

El director iranià de culte, Farhadi aposta en aquest film per la història d’una família, que en l’alegria d’un casament, descobreix el segrestament d’una familiar. I ha escollit Espanya per ubicar la trama on està present la migració a l’Argentina i n’ha fet ús d’un elenc d’arrels espanyoles o hispanes de primera línia com ara el matrimoni Bardem-Cruz i Ricard Darín. Durant molt de temps la crítica ha alabat la capacitat de la filmografia de Farhadi per a fer transparentar la societat iraní. Ara, el director busca els universals, en el més recòndit dels localismes i això és el que fa en aquest film: la seua manera d’aproximar-se a la peculiaritat rural mesetària, per moments, sorprén. El director ha mencionat en alguna ocasió que “són més coses les que uneixen les cultures, que no les que les separen”. I en la seua cinematografia ho està posant de manifest.

El director torna a alliberar-se de dramatúrgies i de gestos impostats per a reconstruir la veritat des de dins. Dóna igual el lloc i la procedència. El fil destaca per presentar una anàlisi de la mentida, de la reconciliació amb ella i de la memòria falsejada, tant captivador com dolorós. La família apareix retratada com aquesta societat tan secreta i tan pròpia que costa saber si es forma part d’ella o és la que posseeix l’ésser humà.

Farhadi desplega el seu poder sentimental per tal de parlar del passat i de la petjada inesborrable que pot causar en els que el van patir o gaudir els sismes de dolor i de pèrdua que s’amaguen darrere de l’aparent normalitat, de la incertesa i de la por, de la necessitat de trobar culpables i de què l’aparença i la realitat poden mantindré una guerra ancestral, de secrets difícilment confessables. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges