Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 2 a dijous 8 desembre de 2022 (alerta las horaris)

Horaris:  de divendres a dijous sessions a les 18.00 i 22.00

Ressenya:

Meticulós documental de quinze anys sobre Joaquín Sabina

De vegades la ignorància és millor que el coneixement. No saber certes coses de la vida privada dels artistes, científics, intel·lectuals, escriptors, actors i/o referents admirats et salva de condemnar-los, menysprear-los o deixar d’estimar-los. Si més no, evita que et deceben amb les seues lògiques contradiccions humanes. “Ningú no és perfecte” (Billy Wilder dixit). Et quedes amb la seua obra. No és el cas de Joaquín Sabina. No en aquest documental que el fantàstic director Fernando León de Aranoa realitza sobre un dels millors lletristes espanyols dels últims 40 anys. O de tots els temps, perquè Sabina és història de la música, i quedarà en ella.

Aquest film és un viatge de 15 anys a l’interior d’un monstre creador i narrador de la vida, el qual ens ensenya, entre moltes altres coses i paradoxalment, el que ja sabíem: l’autenticitat del personatge. Sabina és autèntic, carismàtic i un excel·lent  contador d’històries. Possiblement un dels grans. És un escriptor detallista i molt conscienciós a l’hora de combinar les paraules que, després, amb aquesta veu trencada tan característica i la música adequada, ens emocionarà, ens alegrarà, ens divertirà i, amb total seguretat, ens descriurà i identificarà.

Tots coneguem l’artista, el gaudim, l’escoltem, l’admirem, el seguim. Ara, que pose la música altre, també cantautor i multi instrumentista de rock, el seu amic José Miguel Conejo Torres: Levia. Nosaltres, dediquem-nos a gaudir del Sabina humà, la persona que conviu amb el geni. Com diu ell, sempre narrant al parlar: “Tengo un problema con el tipo del bombín.”  Atticus Finch

Trailer i Galeria

1 videos 4 imatges