Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 29 de desembre a dijous 4 de gener de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
sessions tots els dies a les 16.30 i 18.15

Ressenya:

La fragilitat de l’amistat, la por a la soledat i al temps

Un gos solitari mata les hores jugant amb el Pong, aquell vell videojoc dels huitanta. Estem a Nova York a principis de la dècada i mentre la ciutat bull, els seus animals amb forma humana estan avorrits, la incomunicació urbana no obri camins a cap amistat possible. Un dia, el gos decideix fabricar-se un robot, una forma pràctica de tindre un amic. Junts passegen amb una bossa de Naranjito, la mascota del Mundial 82 i acaben passejant-se fins a Coney Island.
A la platja, el robot queda encallat en l’arena i no hi manera de traure’l. Fa diferents intents, però arriba la tardor i el parc es tanca fins a juny. El robot encallat en l’arena somia amb mons possibles, amb històries de felicitat, mentre el gos busca nous amics i espera que alguna cosa acabe. El temps passa i la relació es transforma. Arriba l’hivern i amb ell la neu i el robot corre el risc de convertir-se en simple ferralla.
Pablo Berger és un cineasta que no es conforma amb rodar de manera convencional, sinó que vol jugar o experimentar amb altres formes possibles de la imatge. Mentre en Blancanieves investigava entorn del cinema mut, en Robot Dreams, adaptació d’un còmic de Sara Vanon aparegut fa uns anys, duu a terme un doble homenatge. D’una banda, roda una pel·lícula d’amor al Nova York que Berger va viure en la seua joventut i per una altra connecta amb el millor de l’animació contemporània.
L’amic robot no està tan lluny de l’amic Totoro de Miyazaki i l’ús de l’animació sense diàlegs recorda a la Tortuga roja de Michaël Dudok de Witt. Berger juga amb habilitat amb el so i amb una esplèndida banda sonora en la qual el tema September de Earth, Wind and Fire es converteix en una autèntica icona referencial. Un conte infantil en l’interior del qual resideixen molts altres contes possibles i aquest joc de capes i somnis acaba donant lloc a una pel·lícula tendra, plena d’imaginació. Un regal per a xiquets, però també per als adults que estimem l’animació, vista com exploració en la imatge gràfica. Son of Shaft

 

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges