Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 17 a dijous 23 de maig de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
Divendres, dissabte i dijous sessions a les 18.00, 20.15 i 22.30
Diumenge a dimecres a les 18.00 i 20.15

Ressenya:

Basada en personatges i fets reals

El famós científic i divulgador nord-americà Carl Sagan –creador i presentador del meravellós documental dels anys 80 del segle XX Cosmos–, té una frase que defineix el missatge d’aquesta inspiradora pel·lícula: “La imaginació sovint ens porta a mons que mai existiren, però sense ella no anem a cap lloc”. Estimular la creativitat és una de les premisses més importants que ha de contemplar l’ensenyament. Certament, el context on s’educa a la gent, el Pla d’Estudis i, sobretot, els i les educadores són bàsics per a aconseguir-ho. La clau mestra (mai millor dit), com sempre i com en tot, està a les persones.

A l’escola primària de Matamoros, ciutat mexicana fronterera amb Texas i marcada per la violència dels càrtels de la droga, arriba un nou professor amb enfocaments d’estudi molt diferents respecte al convencionalisme habitual. El propi títol de la cinta, Radical, ens diu com de potent és aquesta nova manera d’ensenyar.

El film mexicà, dirigit pel director nascut a Kenya, Christopher Zalla, està basat en una història i personatges reals. Aquesta veritat li atorga a la narració cinematogràfica un aspecte molt emotiu i emocionant, augmentada encara més per l’excel·lent interpretació del docent, l’actor i director Eugenio Derbez, així com per la dels alumnes protagonistes: les joves actrius Jennifer Trejo i Mia Fernanda Solís junt a Danilo Guardiola.

Finalment, com deia l’escriptor Víctor Hugo, “el futur és a les mans del mestre d’escola”. En aquesta obra no hi ha cap dubte que és així. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

3 videos 3 imatges