Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies:  divendres 3 a dijous 9 de desembre (1)

Horaris:  sessions: 18.00 – 20.00 – 22.00
(1) dissabte 4  a les 20 h projectarem MOTHERS

Ressenya:

Emocionant viatge al cor de la infància

Una xiqueta de 8 anys, Nelly, perd a la seua àvia, com moltes altres que van patir aquesta situació en l’estiu passat, i al costat dels seus pares torna a la casa familiar, per a recollir les pertinences i tancar-la, espai que també va ser l’antiga llar de la seua mare. S’ha anat trist, per l’absència que ha deixat la seua àvia, però també perquè creu que no s’ha acomiadat com ella haguera volgut.

Malgrat la seua curta edat, Nelly s’ha adonat per primera vegada que no coneix “les coses veritablement importants” dels seus pares, i que en moltes ocasions “ja no hi haurà pròxima vegada”. Decideix, per tant, que mentre els seus pares buiden la casa, ella gaudirà en el terreny de joc predilecte de la seua mare, el bosc al costat de la casa, i amb sort, igual troba les restes de la construcció d’una cabanya, que la seua mare va fer amb la seua mateixa edat (una estructura que també li servirà per a “construir-se” com a individu).

La trobada de Nelly amb una xiqueta que se li sembla com una llàgrima a una altra -quina feliç idea la de Sciamma que les interpreten germanes bessones, esplèndides Joséphine i Gabrielle Sanz-, una sobtada companya de jocs que la fa viatjar en el temps sense que la tardor siga estiu ni les fulles seques, tancarà interrogants sobre què significa la mort, i, sobretot, què significa ser mare i filla.

Experta cronista de la infància i l’adolescència com a períodes de canvi i presa de consciència del cos i la identitat (així ho testifiquen les magnífiques “Water Lilies” i “Tomboy”, Sciamma s’acosta a les seues xiquetes amb una sensibilitat tan orgànica que qualsevol gest o qualsevol joc compartit es converteix en tot un ecosistema de signes que no sols serveixen per a entendre la profunditat dels vincles mare-filla, sinó també per a viure-la en carn pròpia, amb la pell estarrufada i els ulls humits. Son of Shaft

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges