Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 20 a dijous 26 de desembre

Horaris: 18.00 – 20.00 – 22.30

6a MOSTRA DE CINEMA DE MEDI AMBIENT D’ONTINYENT – MOCMAO

Ressenya:

Nominada al Premis Goya: Millor pel·lícula, Millor director, Actriu revelació i Millor fotografia 

Premi del Jurat, un Certain Regard al Festival de Cannes

Premis Feroz Cinc nominacions d’entre d’ells Millor Pel·lícula i Millor Director

Festival del Mar de la Plata premi a Millor Pel·lícula i Millor Guió

Una bellesa tan provocadora com hipnòtica, alhora apologia i refutació del foc

Des de la seua estrena com a director en 2010 amb Todos vós sodes capitáns, Oliver Laxe ha aconseguit transitar eixe difícil camí que connecta la naturalesa, el tangible, amb la metafísica, amb la transcendència més enllà del material.

La càmera de Laxe s’aventura d’una forma kamikaze en la destrucció causada pel foc, que no sols devora el bosc sinó que acaba estenent-se a l’últim vestigi de la presència humana en el camp.

Entre mitges, Laxe segueix de prop, però sense melodrames innecessaris, la relació entre la mare, Benedicta, i el seu fill, Amador, basada en un amor arcaic; i l’intent de reinserció d’un renegat en la societat a què va pertànyer, però que ara recela d’ell. Amador desconfia dels seus veïns i els veïns desconfien d’Amador en un bucle fràgil de fàcil ignició.

Amador és el que la premsa anomoena amb l’incendiari nom de piròman. Ell, a la seua manera, arrossega totes les culpes d’un temps i una vida que desapareix. Les causes dels incendis són moltes. Quasi tantes com les culpabilitats. Però ell, en el seu silenci no exactament compassiu, tampoc irat, les posseeix totes. Li humilien, perquè potser viuen humiliats.

Laxe, escriu un melodrama sec on l’emoció es veu magnificada per la interpretació de dos actors que s’acosten als seus papers amb la ingenuïtat i transparència indispensables per a contar una història sense additius, tan aferrada a la terra com tristament universal.

Supertramp.

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges