Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 16 de juny 2023 (cloenda temporada. Bon estiu!)

Horaris:  Única sessió divendres a les 19.30

Ressenya:

Els negocis bruts de les guerres

Pierre Lemaitre és un escriptor excepcional. Un narrador que combina a la perfecció el que desitgem la majoria dels lectors: una ficció popular, amena i trepidant, amb literatura d’altura, de la que deixa empremta. La pel·lícula que presentem està basada en un llibre d’ell, en una obra que, a més, va ser guardonada amb el prestigiós Premi Goncourt i que va ser exalçada per la crítica l’any de la seua publicació. Es tracta de l’obra “Ens veurem allà dalt”. Una història que integra dintre seu múltiples gèneres literaris: el d’aventures, el de detectius, el de crònica política i social del context en què està ambientada, el drama psicològic i, fins i tot, el romàntic. És també un al·legat antibel·licista i un reflex del millor i del pitjor que conformen la condició humana, a més d’una glossa de la capacitat de superació d’aquesta.

La pel·lícula, de títol homònim, també conté tot això. En altre format i amb les limitacions cinematogràfiques evidents respecte a la literatura, però amb els guanys visuals del seté art, perquè el film és una adaptació espectacular del fresc original i sorprenent que ens presenta Lemaitre al text, ja que el director Dupontel el condiciona i encaixa amb plenitud al cinema.

La cinta “Ens veurem allà dalt”, com el llibre en què es basa, també deixarà petjada al cinèfil més exigent, així com al que vullga passar una estona de qualitat a la sala. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

2 videos 4 imatges