Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 27 d’octubre a dijous 2 de novembre de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres, dissabte i dijous sessions a les 18.00, 20.15 i 22.30
diumenge, dilluns, dimarts i dimecres sessions a les 18.00 i 20.15

Ressenya:

Rica en sentiments amagats, precisa com un rellotge atòmic

Monster (Kaibutsu) és el setè llargmetratge de ficció d’Hirokazu Koreeda (dels nou que ha dirigit) en participar a Cannes, on va acabar guanyant el premi al millor guió, obra de Yuji Sakamoto. Koreeda sol signar els seus guions (a més, en solitari), però en aquesta ocasió va acceptar filmar el guió de Sakamoto per l’interés del guionista en què ell la dirigira. Per la temàtica amb protagonistes infantils tan del gust del director nipó i per la virtuosa precisió que la trama és mostrada als espectadors“… M’atreviria a dir que les meues pel·lícules anteriors no presenten una estructura forta narrativament, solidesa que Kaibutsu sí que atresora”.
Tot i que els seus responsables no van ser conscients durant la seua gestació, s’ha comparat molt l’estructura del film amb la del clàssic de Kurosawa Rashomon, pel fet de dividir el film en tres parts que acaben contant una sola història, però que és percebuda de manera diferent per cada personatge. L’espectador es troba així amb una història fragmentada que ha de muntar a través de les seues percepcions: secrets inconfessables, mentides i veritats que retraten una història que no és ni falsa ni real, tan sols humana, com humanes són les diferents reaccions que hom té davant d’estímuls iguals.
També cal destacar l’excel·lent càsting del film amb magnífiques interpretacions, tant de la veterana Tanaka Yuko com de tot l’elenc infantil.
Per últim, cal afegir que el veterà Ryuichi Sakamoto ha compost la música del film en la seua primera col·laboració amb Koreeda. Le Nosferat

 

Trailer i Galeria

2 videos 4 imatges