Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 22 a dijous 28 de març de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
Tots els dies a les 18.00

Ressenya:

Premi Gaudí a Millor Documental
Premi Goya a Millor Documental

L’aquí i ara de l’actriu Carme Elias

Diuen els científics que la memòria es forma a base d’esdeveniments importants. D’això està feta. Si alguna cosa no mereix l’afecte necessari s’oblida o, directament, ni arriba a recordar-se. I això és dramàtic quan hom se n’adona que, per la malaltia que té, va a perdre-la. Perquè va a oblidar tot el que paga la pena, és a dir, tant els moments com, sobretot, les persones que més estima.

Mentre siguis tu és un viatge evocador que ens proposa l’actriu Carme Elias. El seu “darrer viatge conscient” com apunten els crítics. Diagnosticada de la infermetat de l’Alzheimer, Carme Elias, junt a la directora i amiga seua, Claudia Pinto -que també és la guionista del documental-, ens apropen a la memòria de la protagonista, sense oblidar en cap moment el present delicat i dolorós que ja travessa. Això sí, sempre amb l’elegància que caracteritza a l’actriu i sense caure en cap tipus de sentimentalisme.

Carme Elias va oblidant a poc a poc, l’Alzheimer anirà desposseint-la de la memòria per deixar-la amb una vida viscuda que ella ja no recordarà haver viscut. Li furtarà la coneixença i la consciència dels seus, del món que l’envolta. Ara mateix, com ella mateixa diu, l’única cosa que no pot oblidar és que té Alzheimer.

Aquesta cinta dura i emotiva, intel·ligent i ben treballada, és un èxit més que afegir a la meravellosa trajectòria de Carme Elias. Pot quedar tranquil·la, qui visualitze el film no l’oblidarà. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges