Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: única sessió divendres 3 de maig de 2024

Horaris:    divendres 3 única sessió a les 20.00

Ressenya:

El cicle ACCIÓ DOCUMENTAL+ arriba a Ontinyent cada primer dissabte de mes gràcies a la col·laboració entre UTIYE, ACPV, ACICOM i DOCSBARCELONA

MAMBAR PIERRETTE
Una dona que vol mentindre el seu ofici i la seua vida

Quan plou a Douala, l’aigua es desborda dels barrancs i s’estén pels carrers. La gent va a la seua, buscant qualsevol espai sec per poder posar-hi els peus. Mambar Pierrette, la nostra protagonista, buida amb resignació l’aigua que ha entrat a casa seua amb l’ajuda dels seus fills.
En arribar al seu taller de costura, situat en un barri marginal de la ciutat camerunesa, torna a començar el mateix calvari. L’inici del nou curs escolar és una època de molta feina per a la modista. Pierrette està esgotada, des de l’alba fins al vespre cus uniformes escolars. Però sempre trau temps per poder escoltar les preocupacions dels veïns i amics que passen per allà. No és que ella no tinga les seues pròpies preocupacions: és mare de tres fills i amb un marit que es nega a contribuir a la llar; mai té suficients diners, els seus clients sempre li regategen el preu i la reparació de l’antiga màquina de cosir li costa una fortuna. Però aquests són inconvenients menors comparats amb la desgràcia que li ocorre. Els seus dies són llargs i densos, l’expectació dels seus fills és gran, però, permetrà la pluja de Douala que Pierrette els ofereix una bella tornada a l’escola?
En sentit estricte, Mambar Pierrette és un llargmetratge; això no obstant, la directora, Rosine Mbakam, que té experiència com a documentalista, filma la quotidianitat de Pierrette com si fos un document de la vida real. El fet que la majoria dels actors no siguen professionals i s’interpreten a ells mateixos reforça la sensació d’autenticitat. Aquest és un drama real.

 

 

Trailer i Galeria

3 imatges