Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 15 a dijous 21 de març de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
Divendres a les 18.00 i 22.00
Dissabte, dilluns i dijous a les 18.00, 20.15 i 22.30
Diumenge, dimarts i dimecres a les 18.00 i 20.15

Ressenya:

Comèdia commovedora i humana

El filòsof George Steiner es pregunta al meravellós llibre Lliçons dels mestres, “Què és el que confereix a un home o una dona el poder d’ensenyar a altre ésser humà? On està la font d’autoritat?” A l’obra, l’intel·lectual intenta esbrinar-ho aprofundint en el coneixement superior d’un tema que ell domina. Sens dubte s’aproxima molt a la resposta i, sobretot, aporta moltes pistes i referències perquè cadascú arribe a la seua pròpia conclusió.

Los que se quedan és una pel·lícula dirigida per Alexander Payne que transmet intel·ligència per totes parts i que compta amb uns intèrprets que estan a l’alçada de les expectatives. Un film que ens recorda a altres clàssics del seté art on la humanitat, l’emotivitat i els primers principis de les persones es mostren obertament i superen la pròpia trama per anar més enllà de la història que, en principi, ens conten.

No hi ha dubte que a la cinta, com al llibre d’Steiner, també trobem respostes a moltes preguntes, i no només sobre lliçons, ensenyaments o transmissions de coneixements. El professor rondinaire i estirat, que tan bé interpreta el meravellós actor Paul Giamatti, és molt més que un simple docent en una situació descol·locada.

Aquest film ens ensenya moltes coses, però sobretot allò que ja havia propugnat Steiner al seu llibre: que “el mestre aprèn del deixeble” i que, finalment, “la donació es torna recíproca”. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

2 videos 4 imatges