Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: dissabte 21 d’octubre de 2023

Horaris:  dos úniques sessions a les 18.30 i 21.00

Ressenya:

Per canviar el món és necessari canviar la forma de nàixer

De com donem, rebem i cuidem la vida. D’això en parla aquest documental. Ho fa centrant la mirada en la historia i vivència de les dones que des de fa 15 anys sostenen un espai de xarxa per la vida: LLigam, associació per una criança humanitzada d’Ontinyent.
El documental obre l’esguard, i connecta la història de Lligam a la història de l’evolució de l’acompanyament al part i puerperi de les dones al nostre territori. Així, el document recull la vivència de mares, comares, expertes en violència obstètrica i altres professionals de la salut perinatal. Amb elles ens endinsem en un viatge emocional i de lluita pel reconeixement i respecte dels drets sexuals reproductius en el procés de gestació, part i criança.
    “Lligams, fils que cuiden la vida” vol donar veu a les dones que, al nostre territori, han obert camins d’unió i empoderament, per a elles i altres dones, a través de les xarxes de suport afectiu a la maternitat. El seu impuls i dedicació ha estat significatiu en la millora de la salut mental de mares i nadons, en la promoció d’un establiment saludable de la lactància, cobrint mancances del sistema sanitari convencional i en la presa de consciència i visibilització de la violència obstètrica i per tant ha sigut motor del canvi cap a un nou paradigma del naixement i la criança.
Al documental, l’associació Lligam representa totes les xarxes de mares, que com Amamanta, o el Parto es Nuestro estan esperonant el complicat canvi cultural, d’un model d’assistència al part tecnològic i paternalista a un respectuós amb la fisiologia, protagonisme i autonomia de cada dona i nadó, atenent les necessitats biològiques, emocionals i familiars de tot el procés des de la gestació a la criança i en definitiva respectant els seus drets.
És també un homenatge a totes les mares, i les dones que les acompanyen conscients del privilegi d’assistir, cuidar i respectar qui dona llum i porta la vida. Un homenatge a les dones que estan canviant el món, perquè sens dubte, com diu Michel Odent “per canviar el món és necessari canviar la forma de nàixer”. Per totes elles. Lídia Hervà, directora

 

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges