Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 23 a dijous 29 desembre de 2022 (alerta las horaris)

Horaris:  tots els dies sessions a les 20.00 i 22.00
sessions de les 16.30 i 18.15 projectem EL LEOPARDO DE LAS NIEVES
dissabte 24 no hi ha cine a les 20.00 i 22.00

Ressenya:

Candidata a Oscar per Àustria
Millor Actriu (Vicky Krieps) als Premis de Cinema Europeu

Les limitacions a les quals han estat sotmeses les dones

L’actriu Vicky Krieps aporta una gran complexitat al retrat de l’emperadriu Isabel d’Àustria, que ha realitzat la directora Marie Kreutzer. El guió tan sols se centra en un any de la seua vida, 1878, l’any en què Sissi va complir 40 anys que, com assenyala el seu metge, era l’edat mitjana de mort entre els seus subjectes femenins. Per descomptat, ella està més horroritzada per la seua edat, que qualsevol altra persona.

Els historiadors de l’època la van descriure com extraordinàriament egoista. Kreutzer  defensa a Sissi com una dona completament bloquejada per les forces combinades del patriarcat i el protocol de la cort, però no és el tipus de cineasta que evita veritats desagradables: la seua Sissi és una narcisista de llibre de text.

L’emperadriu rebel és una pel·lícula d’època que, a més de contar una història, indaga sobre la naturalesa i el significat de les pel·lícules d’època, fent un exercici autoreferencial.

El film li dona un final diferent de la vida de l’emperadriu, però Kreutzer sembla no estar tan interessada en la biografia d’Elisabeth com en perforar a través de les capes de privilegi i frustració, misèria i bon humor, narcisisme i idealisme, per a mostrar el que els succeeix a les dones, no sols l’Emperadriu Elisabeth, a qualsevol dona, nascuda en una vida que ofereix tot i res. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 4 imatges