Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 9 a 15 de febrer de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
divendres sessions a les 18.00, 20.00 i 22.00
dissabte sessions a les 17.00, 20.00 i 22.00
diumenge a dimecres sessions a les 18.00 i 20.00
dijous sessions a les 18.00, 20.00 i 22.00

Ressenya:

Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes

Angoixant i aterridora, sense rastre de violència 

“La banalitat del mal”, expressió encunyada per Hannah Arendt per descriure Adolf Eichmann, el genocida que aplicà amb perfecció i detall la “Solució Final” al problema jueu per als nazis –que no era altra cosa que exterminar-los sistemàticament–, no és només un resum precís del que ens espera en aquest film. En paraules de Michel de Montaigne, pensador i primer assagista reconegut de la història: “una cita ben elegida enriqueix i il·lumina […], és una cridada o un recordatori, una comunicació establerta.” Certament és el que veurem amb esfereïment a aquesta cinta; la quotidianitat més anodina, quan ja no hi ha humanitat, dintre del propi infern.

La zona de interés és una pel·lícula anglesa basada en una novel·la de l’enfant terrible de la literatura, el genial i sempre polèmic Martin Amis. L’obra literària va tindre la seua controvèrsia en el moment de la publicació, l’any 2015, per la incomoditat que suposaven els seus plantejaments. Tot i això, va acabar tenint molt bona crítica i està considerada com una de les millors d’Amis.

Pel que fa al film, la crítica l’ha catalogat amb adjectius com: “obra major”, “admirable”, “magistral”, “brillant”… I, és clar, com el tema que tracta gira al voltant de l’holocaust, també com a “terrorífica”, “esgarrifosa”, “angoixant”, “aterridora”… Jo pense que és, senzillament, necessària. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

3 videos 4 imatges