Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 16 a dijous 22 de febrer de 2024 (alerta las horaris)

Horaris:
Sessions dissabte a les 18.00, 20.15 (vose) i 22.30 (vose)
Sessions diumenge a dimecres a les 18.00 i 20.15 (vose)
Sessions dijous a les 18.00, 20.15 (vose) i 22.30 (vose)

Ressenya:

Potents interpretacions de Mads Mikkelsen i Amanda Collin

“Tot és un western”, escoltava l’altre dia a una tertúlia radiofònica a propòsit del fet de contar històries. Un resum, sens dubte exagerat, del que pressuposa narrar una ficció (en qualsevol format), però encertat quan hom s’apropa al detall del que volia explicitar en broma el contertuli. A la fi, en realitat, el que es pretenia dir és que el western és molt més que un simple relat d’indis i de vaquers. I si no, que li ho pregunten a John Ford.
La pel·lícula danesa Bastarden, distribuïda com Promise Land (La terra promesa), sens dubte és com un western i, en efecte, és també molt més que això. És una història d’aventures a la Dinamarca del segle XVIII que no deixa de ser una narració amb aparença de versemblança, que compta amb personatges reals, els quals ens aporten dades interessants d’un moment històric concret amb una contextualització perfecta. A un territori inhòspit i difícil, com als bons westerns.
El capità retirat Ludvig Kahen demana a la corona sembrar uns terrenys erms per crear una colònia amb intenció de prosperitat per a la regió. Però un sinistre senyor feudal local li ho impedeix argumentant que les terres són seues. El conflicte clàssic està servit.
Davant la pregunta a John Ford de què és el cine, aquest contestà: “Ha vist caminar a Henry Fonda? Doncs això és el cine”. A aquest film comptem amb un actor gegantí, el meravellós Mads Mikkelsen, ell també ens descriu a la perfecció què és el cinema. Atticus Finch

 

Trailer i Galeria

2 videos 4 imatges