Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 9 a dijous 15 desembre de 2022 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres i dissabte sessions a les 18.00, 20.15 i 22.30
diumenge a dijous sessions a les 18.00 i 20.15

Ressenya:

La maternitat adolescent un problema real amagat

Carla té 14 anys i és una jove desafiant i rebel. Viu en un vell restaurant de carretera als afores d’un poble amb la seua jove mare soltera mentre falta a classe i passa les hores amb el seu amic. Quan l’assistenta social s’adona que està embarassada de cinc mesos, Carla ingressa en “La Maternal”, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb altres joves com ella. Juntes amb els seus bebés, s’enfrontaran a aquest nou món d’adults per al qual no els ha donat temps per a preparar-se.

La Maternal és una pel·lícula complexa, delicada, que navega entre la ficció i la realitat amb molt de respecte cap als seus personatges i les històries que conten. I Pilar demostra una vegada més el seu talent per a treballar amb actrius joves amb poca experiència que en aquesta pel·lícula brillen per la seua naturalitat i commouen per la seua honestedat.
Si Las niñas va ser el descobriment d’una mirada, La Maternal consolida a Pilar com una de les directores més personals del nostre cinema.

La directora comenta: “Fa uns anys vaig tindre la possibilitat de conéixer de primera mà un centre d’acolliment per a mares adolescents. Una reunió amb el director del centre va donar pas a xarrades llargues i emotives amb dones que, ja des de la seua mirada adulta, em van explicar com havia sigut per a elles viure una maternitat precoç. I d’aquestes converses va sorgir La Maternal, una pel·lícula que tracta sobre la complexitat de ser adolescent i mare al mateix temps; un retrat lluminós i fosc, alegre i dolorós, tendre i dur, en el qual sobretot m’agradaria transmetre la
força, l’heroica resiliència i la inesgotable perseverança de les dones que han inspirat aquesta història.”

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges