Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 30 de desembre a dijous 5 de gener de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  tots els dies sessions a les 16.30 i 18.15
Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent – MOCMAO

Ressenya:

Màgia fílmica, hipnosis sonora i aventura romàntica

“No podria viure amb algú que no compartira aquesta passió al cim d’un volcà”. La cita pertany al diari de Katia Krafft, protagonista de Fire of Love al costat del seu marit Maurice. Guanyador del premi al millor muntatge en el passat Festival de Sundance, el documental de Sara Dosa recupera la història d’aquest matrimoni de vulcanòlegs que van dedicar la seua vida sencera a l’estudi d’aquestes estructures geològiques.

En la superfície, és un documental sobre vulcanologia. A les seues profunditats, és també un documental sobre la vocació, sobre la força indestructible que aporta tindre una passió en la vida. Per si no fos prou, és també una pel·lícula sobre l’amor. Sobre l’amor que crema com el foc, per descomptat, però també aquest altre amor del qual el cinema ens parla menys. L’amor dels qui comparteixen tota una vida. I més enllà.

A més de vulcanòlegs, els Krafft van ser cineastes d’una mirada privilegiada. Fire of Love està construït a partir de les pel·lícules que ells mateixos van filmar per a finançar les seues expedicions. Lluny de ser enregistraments instrumentals, juguen amb la composició dels plans, les seues interpretacions, la importància del color, l’elecció de les localitzacions, o l’ús de zooms, donant lloc a peces de valor cinematogràfic més enllà del geològic.

“Els volcans han de destruir per a crear”, escriu una devastada Katia Krafft en el seu diari després de la tragèdia d’Armero, a Colòmbia. S’estava referint sense saber-ho al cinema? Si hui poguera veure aquesta obra mestra que ressorgeix de les cendres de la seua història d’amor segur que s’emocionaria. Son of Shaft

Trailer i Galeria

1 videos 4 imatges