Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: dijous 25 a divendres 31 de març de 2022

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Com la cultura és una ferramenta per aportar nous horitzons

Basant-se en un cas real ocorregut a Suècia en 1980, el director de Alto el fuego, Emmanuel Courcol, aconsegueix una pel·lícula commovedora, sense caure en la redundància o els clixés sentimentals típics d’aquesta mena de films de superació personal. Els personatges estan ben definits, tant el del professor tenaç i pare frustrat com el grup de presos no professionals que veuen una xicoteta eixida a la seua situació a la presó fent d’actors.

Amb aire dramàtic es desenvolupa aquesta comèdia intel·ligent que no estarà exempta de sorpreses, l’actuació de Kad Merad és excel·lent, encara que està ajudat per una tropa de joves actors que interpreten als reclusos.

La importància de portar la cultura a persones desfavorides és el clar missatge del film, i igual que ocorria en Full monty, una situació personal precària pot donar la volta amb una mica d’ajuda que et permeta continuar la teua vida amb algun al·licient més.

La pel·lícula compta amb dos productors, Robert Guédiguian, guanyador de l’Espiga d’Or de la 45 edició, i Marc Bordure, qui va proposar la història al director després d’haver vist un documental anys arrere.

Courcol va tindre oportunitat de visitar la presó on es va rodar el film i allí va poder “impregnar-se” de la realitat del lloc. Hi havia un grup de teatre semblant al de la pel·lícula, on els presoners havien de preparar una funció que després es representaria fora de les instal·lacions, i això li va permetre entendre millor la personalitat dels presoners, la relació que tenien amb el director del taller i amb els vigilants. “Això m’ha ajudat a ser el més just possible”, ha assenyalat.

I és que la cinta es va rodar durant huit dies en el centre penitenciari en el qual conviuen 1.000 presos i, malgrat que va ser un procés complicat, el director s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat final. El realitzador francés té clar que la cultura pot ajudar als interns dels centres penitenciaris perquè una experiència com el cinema “els aporta una cosa nova, nous horitzons i això pot significar un canvi en la seua vida”. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges