Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 22 a dijous 28 de desembre de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:
sessions de divendres a dimarts a les 16.30 i 20.00
sessions dimecres i dijous a les 16.30

Ressenya:

MOSTRA DE CINEMA DE MEDI AMBIENT D’ONTINYENT

Enlluernadores imatges plenes de poesia

Esperar, observar, fer-se invisible: el delicat art de l’aguait, tal com el practica el fotògraf de fauna salvatge Vincent Munier i ho teoritza l’escriptor Sylvain Tesson, va contra corrent dels temps, frenètics i narcisistes. Això és el que ho fa tan valuós i el que sens dubte va fer l’èxit del llibre “El Lleopard de les Neus” (Premi Renaudot en 2019), en la qual l’escriptor itinerant conte l’aventura de dos homes, que s’embarquen en l’altiplà tibetà a la recerca d’un felí tan feroç que s’ha convertit en un mite.
Cal apuntar que el rodatge va ser al Tibet, a 5.300 m, a la recerca d’animals tan exòtics com l’antílop tibetà, el manul, el iac salvatge o, per damunt de tots, el fantasmal lleopard de les neus. Destaca que Vincent Munier, codirector del film, és tal vegada el fotògraf més gran de naturalesa viu. I Sylvain Tesson, escriptor de viatges i, ací, alguna cosa així com el frontó contra el qual Munier llança els seus pensaments sobre la relació entre home i naturalesa, ha seguit de prop la trajectòria del fotògraf des de fa temps.
En el viatge hi havia una tercera protagonista: la cineasta Marie Amiguet. Va gravar l’aventura i els intercanvis, al seu torn profunds i deliciosos, entre aquests dos individus tant diferents com units per la mateixa cerca. Amb aquests vímets, una extraordinària paciència i una capacitat de suportar temperatures extremes i condicions adverses, el trio Amiguet, Munier, Tesson broda un documental senzillament insuperable, d’una bellesa colpidora, que és, abans de res, una reflexió sobre com vivim els humans a hores d’ara de la civilització. Kaligari

 

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges