Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 22 a 28 de gener

Horaris:   divendres, dijous i divendres 18.00 – 20.00
dissabte i diumenge 16.15 – 18.00 – 20.00

Ressenya:

Millor Actor i Millor Fotografia al Festival de Cannes
Millor Pel·lícula Estrangera als Premis César

Meravellosa història d’amor més trista del món

In the Mood for Love, o com s’ha traduït ací Desitjant estimar, la pel·lícula hongkonguesa de Wong Kar-Wai compleix 20 anys del seu llançament, per la qual cosa el festival de Cannes homenatjava el clàssic amb el rellançament en 4K d’una versió restaurada, ja que va formar part de la Secció Oficial d’aquest prestigiós festival. No queda ací l’emotiu record de la icònica parella, protagonitzada per Tony Leung Chiu-Wai i Maggie Cheung, ja que el film també passarà per la cartellera espanyola i, en concret, per la de l’Utiye.

Leung Chiu-Wai va aconseguir el premi al millor actor a Cannes, mentre que la fotografia també es va alçar amb diversos reconeixements. El film no va aconseguir la Palma d’Or, aquell any va ser per a Dancer in the dark, però el seu director ja havia rebut el reconeixement com a millor director en el certamen en 1997, per Happy Together.

In the Mood for Love és considerada un clàssic contemporani, per la història que narra i per la majestuositat visual amb la qual està contada. La pel·lícula ens situa al Hong Kong de la dècada de 1960 per a comptar l’amor impossible entre un periodista i una secretària, els cònjuges dels quals estan tenint una aventura. De fet, Desitjant estimar fa honor al seu títol: la pel·lícula no tracta sobre l’amor, sinó sobre el desig fins a aconseguir-lo, encara que no s’aconseguisca.

El film s’ha consagrat amb els anys com una de les millors pel·lícules de la història del cinema i ha sigut inclosa en multitud de llistes del millor de les últimes dècades en la pantalla gran. La restauració ha sigut duta a terme a través d’un negatiu original per Criterion i L’Immagine Ritrovata de la Cineteca de Bolonya, i sempre sota la supervisió de Kar-Wai. Ara sols cal gaudir-la com si fora la primera vegada. Kaligari

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges