Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 1 a 7 de gener

Horaris:   16.15 – 18.00 – 20.00

Ressenya:

7a Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent – MOCMAO

Meravella pedagògica amb imatges de gran qualitat

El Cine Club Utiye us convida a degustar en pantalla gran Dehesa, el bosque del lince ibérico, documental filmat per Joaquín Gutiérrez Acha (director i responsable màxim també de la seua fotografia), tercera entrega de la, fins ara, trilogia de la natura ibèrica, després de Guadalquivir (2013) i Cantábrico: Los dominios del oso pardo (2017).

La devesa és un tipus únic d’ecosistema sols present a la península Ibèrica, fruit de la lluita entre la pervivència del bosc sec mediterrani i la implantació de la ramaderia extensiva ocasionada per l’home. Aquest territori, comparable a la sabana africana, es caracteritza per una biodiversitat única (entre la fauna cal destacar llúdrigues, braus, mangostes, cigonyes negres, àguiles imperials i, evidentment, linx), però també per la seua fragilitat.

La producció del documental ha fet servir ni més ni menys que 26 mesos en fase de rodatge per territoris d’Espanya i Portugal, on els responsables han anat creant imatges de molt bella factura, fent-se servir de càmeres de gran resolució i de gran cadència de filmació, així com de tècniques com el Time Lapse per a acabar mostrant als espectadors captivadores i espectaculars seqüències.

Dehesa torna a comptar amb el responsable de so Carlos de Hita, un dels millors professionals pel que fa a la captació del so natural, però pel que respecta a la banda sonora musical, la productora ha contractat en aquesta ocasió a la compositora Victoria de la Vega (una de les “assalariades” dels prestigiosos estudis de Hans Zimmer) que ens regala una penetrant i envoltant banda sonora, magníficament acoblada als sons naturals de l’hàbitat. Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges