Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

DIES: de 15 a 24 de febrer

SESSIONS: 18.00, 20.00 i 22.30

IDIOMA: suec sub. castellà

QUALIFICACIÓ:  NR-16 anys

TO: Gräns.

GUIÓ: Ali Abbasi, Isabella Eklöf (Novela: John Ajvide Lindqvist).

Ressenya:

BORDER

Les ambigües fronteres que separen la civilització de la barbàrie

Millor Pel·lícula Festival de Cannes: Un Certain Regard.

Premis del Cinema Europeu a Millors efectes especials.

Border adopta un relat de John Ajvide Lindqvist que dirigeix el director suec d’origen iraní, Ali Abbasi. Es tracta d’un híbrid entre els gèneres fantàstic i thriller nòrdic, que planteja una societat en la qual uns trols conviuen amb les persones amb aparent normalitat, per tal de qüestionar les fronteres que defineixen allò que els fa humans.

La crítica ha destacat la interpretació de la protagonista, Eva Melander, qui dóna vida a Tina, un dels millors personatges femenins que ha donat el cinema recentment, en el paper d’una vigilant d’un lloc fronterer. Introvertida i hipersensible, viu tancada en una rutina funcionarial a la qual ha adaptat els seus poders especials: l’olfacte per tal de detectar la maldat. Fins que es troba amb un ésser com ella, Vore, interpretat per Eero Milonoff, que li provoca un despertar vital que li permet reconciliar-se amb la seua identitat. Tot i que encarna la noció de l’altre, del que és diferent. Però la seua complexitat va més enllà d’un concepte, és un calidoscopi emocional i aquest fet atorga solidesa a la pel·lícula.

Un dels fets més aplaudits ha sigut que Border dosifica cada revelació amb papable saviesa i sap anar-hi sempre un pas per endavant de la imaginació de l’espectador. La pel·lícula cau de peu després del seu gir més arriscat i defensa amb dents i ungles aquesta història improbable per convertir-la en un provocador discurs sobre les ambigües fronteres que separen la civilització de la barbàrie, l’humà i el que és monstruós, reivindicant la posició de la seua heroïna com a únic territori d’assetjada integritat. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges