Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: del 20 al 26 de setembre

Horaris: 18.00, 20.00 i 22.30

Ressenya:

Col·laboració amb AFAO – Associació de familiars, amics i malats d’Alzheimer.

La tendresa i l’amor davant la malaltia.

De Bruce Dern, el gran Elia Kazan li va vaticinar un èxit tardà. I així va ser. Malgrat iniciar-se molt jove al cinema (arribant fins i tot a treballar amb Hitchcock i «matar» a John Wayne en un film), papers més recents com Nebraska han aconseguit la seua consagració absoluta. Als seus 83 anys, segueix en la bretxa i, per a Martín Rosete, comptar amb ell com a protagonista de Remember Me ha sigut tot un luxe, però alhora una experiència potent i difícil de digerir donades les condicions especials d’un actor famós pel seu gust per la improvisació: “Mai he vist a un intèrpret treballar així –afirma Rosete, que dirigeix el seu segon llargmetratge–. És un poltre desbocat, difícil de controlar”.

Dern dona vida a Claude en aquest film, un jubilat que descobreix que Lillian, el gran amor de la seua vida, una actriu de teatre amb la qual ell, crític del mateix mitjà, va tindre un romanç impossible anys arrere, viu en una residència d’ancians amb Alzheimer. A partir de llavors concep l’absurda i romàntica idea de fer-se passar per malalt d’aquesta infermetat i així il·luminar la memòria sentimental de Lillian.

Malgrat el tema tan cru que sobrevola el film, el realitzador ha volgut fer una “comèdia romàntica amb aquest mal com a teló, mostrant respecte per l’Alzheimer, però presentant una pel·lícula blanca, sense caure en els tòpics lacrimògens”. Per això, Remember Me juga amb la tendresa i l’humor, especialment en l’estira i arronsa entre Bruce Dern i Brian Cox, que interpreta a l’amic de l’ànima de Claude, el seu company descregut en l’aventura que emprén aquest ancià enamorat d’una dona que ja no recorda res.

Martín Rosete fa 12 anys que resideix a Nova York, on va recalar després de la concessió d’una beca. Encara que la cinta està rodada en anglés, el 90 per cent de la mateixa s’ha rodat a Espanya, a Madrid i a Navarra. Els espanyols Verónica Forqué i Jesús Vidal participen també al film. Respecte al protagonista de Campeones, Rosete afirma haver caigut captivat d’aquest actor després de veure la darrera obra de Javier Fesser. Son of Shaft.

Trailer i Galeria

1 videos 1 imatges