La imatge de la 18a Mostra de Cinema d’Ontinyent és ja una realitat, un cartell realitzat per l’ontinyentí Álvaro Sanchis Gandia

El cartell per a la 18a Mostra de Cinema d’Ontinyent és una reflexió al voltant del concepte de l’experiència cinematogràfica, on mitjançant la metàfora del viatge,  es mostra des d’un punt de vista en primera persona l’acte contemplatiu i pausat que suposa observar un paisatge en moviment des de la finestra d’un mitjà de transport. Aquesta finestra i els seus límits físics actuen com a fotogrames que emmarquen allò que es mira, ubicant a qui observa el cartell a un espai fictici davant un paisatge que canvia segons el temps avança. Es tracta d’un cartell que evoluciona i del que hi trobem diferents versions, a banda d’una versió animada que recull mitjançant el moviment les diferents fases d’aquest viatge. El viatge és un dels elements fonamentals a l’obra del director David Trueba, el qual serà el centre de la Mostra 2019, amb la seua presència dijous 28 de novembre amb una xarrada sobre cinema i la seua novel·la “Tierra de campos” que tindrà lloc al Centre de Cultura de Caixa Ontinyent a les 19.30 h

ÁLVARO SANCHIS GANDIA (autor del cartell)

Doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Diplomat en Disseny d’Interiors per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, inicia la seua activitat professional l’any 2006.
Després de passar per diversos estudis de disseny, comença com a professional freelance l’any 2010 realitzant projectes de disseny d’interiors, gràfic i web. Amb el temps, s’ha especialitzat a l’àmbit de la cartellera cultural, destacant la seua tasca vinculada a la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, esdeveniment a qui ha donat imatge durant els últims 10 anys. Ha realitzat nombrosos cartells per a entitats teatrals com Escalante Centre Teatral, així com per a companyies amb projecció internacional com Anem Anant Teatre i diverses institucions i entitats culturals. Ha rebut diferents premis entre els quals destaquen el primer premi internacional de disseny de mobiliari d’exterior de la firma Gandia Blasco, i tres premis atorgats per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV).
Combina aquesta activitat amb la seua tasca com a professor investigador a la Universitat Politècnica de València, on imparteix classes al grau en Disseny i Tecnologies Creatives i al Màster en Disseny i il·lustració.

 

 

Related Articles