L’Ajuntament d’Ontinyent va retre homenatge el 9 d’Octubre de 2019 als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya, el 3 d’abril de 1979. Així, i per acord de l’Alcalde Jorge Rodríguez i els diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, el ple solemne que cada any es fa coincidint amb la festa dels valencians i valencianes servirà per reconèixer la tasca al front del consistori de Rafael Tortosa (1979-1991), Vicent Requena (1991-1999), Lina Insa (1999-2001/2007-2011), Rafael Portero (2001-2003) i Manuel Reguart (2003-2007).

Per altra banda, també es va distinguir pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina al Grup Scout Mafeking 167 d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i l’Associació d’Amics dels Reis Mags. Tots tres grups se’ls premia per la seua trajectòria en benefici de la societat i de les festes i tradicions d’Ontinyent, tasca que fa al voltant de mig segle d’història que porten desenvopulant.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “pensavem que era molt just reconeixer la tasca dels alcaldes que van estar al capdavant de corporacions durant vàries dècades, en les quals Ontinyent ha estat una ciutat que ha sabut adaptarse a la realitat i on la democràcia s’ha consolidat com a part del ADN de la ciutat”. De la resta de guardonats, l’alcalde destacava que “el grup Scout ha participat durant mig segle de manera molt activa en l’educació no formal dels i les joves. El Cine Club Utiye té una llarguísima trajectoria en el foment del cine a Ontinyent, i l’Associació d’Amics dels Reis Mags son una de les associacions de la ciutat més actives, especialment al moment de l’esperada cavalcada de cada any”.

El president del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, va destacar que “el guardó era un homenatge i reconeixement a totes les persones que al llarg dels 50 anys de vida de l’Utiye han fet possible la seua pervivència: directives, col·laboradors, socis i públic en general que amb la seua presència i assistència a les projeccions, són el motiu de la nostra activitat”.

 

 

Related Articles