Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 7 a dijous 13 de febrer

Horaris:  18.00

Ressenya:

Premis Feroz a Millor comèdia

La crítica estableix que s’ha de tindre molt de valor per tal d’adaptar una novel·la d’Antonio Orejudo. Ser un inconscient, fins i tot. Però Aritz Moreno, des de la direcció i Javier Gullón, des del guió, s’han llançat des d’un meravellós penya-segat i han caigut plantats. Un aplaudiment per a la imprudència i el coratge en temps d’academicisme carrincló. Avantatges de viatjar en tren és una pel·lícula insòlita.

En la pantalla algú conta la història d’un altre que conta una altra història i així fins a cinc capes de ceba narratives, plaents nines russes per a espectadors intrèpids, al voltant de la guerra, la bogeria, el maltractament, la incomunicació, la literatura i el fem físic i emocional.

Durant anys ningú no volia produir aquest film de relats, cadascun d’ells més imprevisible i boig que l’anterior. El director explica que “ens deien que era massa avant-garde”. Sis anys després Morena Films i la francesa Logical Pictures apostaren per aquesta sorprenent òpera prima. Actors com Ernesto Alterio, Pilar Castro, Quim Gutiérrez, Belén Cuesta i Macarena García es van tirar de cap a aquest film sense pensar-s’ho. Al director no li agrada improvisar, ho planifica tot i no assaja amb els actors per a no cremar-los ni que sobre intelectualitzen. “M’interessa més l’espontaneïtat de cada toma, moltes de les que es veuen en el film són les primeres que es van rodar”.

En conclusió una pel·lícula d’humor negre, d’alliberament arbitrari de la imaginació. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges