Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 18 a dijous 24 de novembre de 2022 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres (1), dissabte, diumenge i dilluns a les 18.00 – 20.00 – 22.00
dimarts, dimecres (2) i dijous a les 18.00 – 20.00
(1) divendres 18 a les 20.00 presentada per la directora Avelina Prat
(2) dimecres 23 única sessió a les 18.00 PERSONA (NO) HUMANA

Ressenya:

Millor Pel·lícula, Millor Direcció (Avelina Prat), Millor Guió (Avelina Prat), Millor música original (Vincent Barrière, Millor so (Iván Martínez-Rufat) i Millor Actriu de repartiment (Susi Sánchez) als Premis Berlanga 2022 de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

SEMINCI Millor actor ex aequo a Ivan Barnev i Karra Elejalde

El perjudicis sobre el diferent, el estranger

El gran escriptor austríac Stefan Zweig va utilitzar els escacs per a endinsar-nos en el món complex –i en aquest cas, terrible- de l’ésser humà. Joc, esport, art…, aquesta batalla intel·lectual de riquesa mental incommensurable és novament una excusa meravellosa per a introduir-nos en camins nous –de via molt més dolça- que les persones estem construint a hores d’ara.
Vasil és un immigrant que malviu gràcies a la seua capacitat de jugar al bridge i als escacs. Aquest búlgar d’aspecte innocent i calmat és una persona summament interessant, intel·ligent i molt afable que entaula amistats que li canviaran la vida i, sobretot, a les persones que el coneixen.
La història en què es basa aquesta faula deliciosa està inspirada en una experiència personal real que la directora i guionista valenciana Avelina Prat tingué amb el seu pare. La creadora d’aquest relat fílmic delicat i encisador ens fa reflexionar molt agradablement sobre les relacions humanes, l’amistat i la connexió amb el diferent. És el seu primer llargmetratge de ficció; no obstant això, aquesta arquitecta reconvertida en directora i guionista de cinema té molta experiència al món de la cinematografia. Ha realitzat nombrosos curtmetratges i ha treballat amb directors de prestigi com Cesc Gay, Javier Rebollo o Fernando Trueba, entre altres.
La pel·lícula està rodada a València i compta amb grans professionals del setè art, com el director de fotografia Santiago Racaj, la directora d’art Mónica Bernuy, així com els actors Karra Elejalde, Ivan Barnev i les actrius Alexandra Jiménez i Susi Sánchez, entre altres. Atticus Finch

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges