Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 30 d’octubre a 5 de novembre

Horaris: de dilluns a divendres 18.00 – 20.00
dissabte, diumenge i festius 16.00 – 18.00 – 20.00

Per l’actual situació queden anul·lades les sessions de 22.30

Ressenya:

Temes tractats amb frescor, naturalitat i integració

El cinema basat en el món de l’educació ha donat magnífiques pel·lícules a França (Ça comence aujourd’hui  – Bertrand Tavernier 1999, Entre les murs – Laurent Cantet 2008) i fins i tot als Estats Units (Detachment – Tony Kaye 2011). Ja tocava que el cinema espanyol – i sobretot després de l’exitosa sèrie catalana Merlí – tractara el tema.

El director David Ilundain al seu segon film ens ofereix els esforços, dificultats i reptes d’un professor de primària interí destinat a un poble de l’Aragó, esforços que l’Administració no valora de cap manera donant continuïtat i seguretat al seu treball, encara que aquest siga, a totes vistes, brillant.

La pel·lícula destil·la eixe caràcter senzill i naturalista que tant ens ha atret de les produccions franceses abans esmentades, fonent el treball escolar d’adaptació a un nou col·legi i a un nou poble amb els problemes personals del mestre i les relacions internes del grup de xiquets amb assetjament escolar i maltractament inclosos.

Com a curiositats nomenar que el rodatge es va realitzar a dues escoles diferents de Casp i d’Arenys de Munt i que el guió va decidir post-posar l’acció a abril de 2020 (data possible d’estrena del film), quan, en realitat, en aquestes dates estaven tots els escolars i els docents confinats sense classes físiques. Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges