Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 2 a dijous 8 d’octubre

Horaris:  20.00 – 22.30   (1)

(1) a les 18.00   LA MORT DE GUILLEM

Ressenya:

Meravellós, minuciós i magnètic disseny visual

Els quatre autors que van revolucionar el videoclip en els anys 90 van passar al cinema amb projectes molt personals. Dos d’ells van trencar la normativa del relat clàssic: Michel Gondry i Spike Jonze. Un tercer, Mark Romanek, hi ha destil·lat el seu abstracte talent amb comptagotes. El quart és Jonathan Glazer, responsable d’una pel·lícula incompresa, Reencarnació (2004) i ara Under the Skin (2013) que no va gaudir de distribució normalitzada. Les dues pertanyen al cinema de gènere fantàstic. Però no a la seua ortodòxia, sinó als seus racons, especialment Under the Skin, un film fascinant en el seu concepte i composició.

Set anys després i convertida en digna pel·lícula de culte, arriba a les nostres pantalles. Ho fa una vegada ha conclòs el confinament. De presències estranyes i virus alienígenes parla també aquesta xicoteta obra mestra.

Tot està mesurat i ajustat a la perfecció. La Scarlett Johansson més hieràtica és present en quasi cada pla, mirant sense entendre, ja que és algú procedent d’un altre món que s’encarna en el cos d’una seductora dona. I així sedueix a tots els homes que es fixen en ella, i sobrevola les imatges amb uns moviments difícils d’oblidar.

Glazer dissecciona quirúrgicament la soledat dels homes i la seua assumpció d’un destí fatal, i en això recorda al cinema fantàstic de Nicolas Roeg. La protagonista és l’instrument. El film és inquietant i surrealista en indagar en el silenci de la sexualitat.

Agraciada per una tremenda banda sonora (mai s’elogiarà prou el treball de Mica Levi), Under the Skin resulta, doncs, una hereua excepcional tant dels seus avantpassats literaris (novel·la original de Michel Faber) com de El home que va caure a la Terra (1976), un dels pocs films amb el qual se’l pot emparentar directament. I també la posada en pràctica d’un poder que el cinema de ciència-ficció posseeix quasi més que cap altre, però que oblida massa sovint: el d’implantar quistos d’anormalitat dins d’allò que creem obvi. Son of Shaft

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges