Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies:  divendres 28 de gener a dijous 3 de febrer de 2022

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Homenatge al poder transformador del cine

La recerca d’una bobina de pel·licula cinematogràfica pels pobles de Manxúria, és el MacGuffin d’aquesta nova pel·lícula del director xinés que ens narra el periple de dos desconeguts, units per una mateixa finalitat però amb diferents propòsits, en l’època de la Revolució Cultural de Mao.

La pel·lícula comença amb llargues seqüències sense quasi diàleg on assistim a la rivalitat per trobar la bobina entre el represaliat que ha fugit del “Centre de Reeducació” i una xiqueta òrfena. Aquesta primera part dramàtica, però que no fuig de moments còmics, evoca amb claredat el primer llarg de Chaplin (The Kid – 1921). Després se’ls unirà un tercer personatge, un projeccionista que pressumeix de la seua habilitat muntant i desmuntant pel·lícules. Tots junts acabaran solidaritzant-se i ajudant-se.

Immersos ja en l’era digital, Yimou ha compost el seu particular Cinema Paradiso rendint un emocionat homenatge al poder transformador del cinema, alhora que mostra el treball que hi havia al darrer de cada projecció cinematogràfica, convertint al film és una bella metàfora sobre la desaparició d’un model de cinema que ens ha marcat a tantes generacions. Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges