Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 28 d’octubre a 3 de novembre de 2022 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres, dissabte, diumenge, dilluns i dimarts  a les 18.00 – 20.00 – 22.00
dimecres i dijous a les 18.00 – 20.00

Ressenya:

Una explosiva comèdia amb la sensibilitat nòrdica

Resulta evident que els cineastes nòrdics es troben més a gust amb el llenguatge dels trhillers que amb el de les comèdies (de partida tenen com a referent les seues excel·lents novel·les negres). A Europa la risa va fent-se menys intensa a mesura que anem desplaçant-se cap al nord i cap a l’est, al cinema europeu els països llatins; França, Itàlia i en menor mesura Espanya han anat encapçalant el ranking de la comèdia, mentre Anglaterra conreava un altre tipus de comèdia més cerebral, el denominat “humor anglès”. Tot i aquests referents, el norueg Hallvar Witzø està trionfant a Europa amb el seu primer llargmetratge, la comèdia Alle hater Johan.

Witzø va ser descobert per al món cinèfil quan el seu curtmetratge Tuba Atlantic (2012) va ser nominat al millor curtmetratge de ficció i va guanyar al Festival de Cannes a aixa categoria.

El director noruec ens presenta a un personatge inadaptat; Johan, enamorat dels explosius i de la veïna a la qui va desfigurar de xiqueta amb una de les seues entremaliades. El film funciona gràcies a l’entrega dels seus protagonistes, sobretot pel gegant protagonista, l’actor Pål Sverre Hagen que s’ha convertit en tota una estrella nacional després de les seues interpretacions a Kon-Tiki (Joachim Rønning i Espen Sandberg – 2012) i Amundsen (Espen Sandberg – 2019).

Els explosius són un dels pilars del film, com ho eren també a Tuba Atlantic, segons el director la dinamita és barata dins dels pressupostos que es manegen al cinema, encara que no deixa de ser perillosa per als integrants del set de rodatge “Alle hater Johan és una història sobre quan és de meravellosa la dinamita. Encara que és un component perillós, per a Johan es tracta d’una forma d’expressió. Siga quin siga el seu estat emocional, Johan l’expressa a través de la dinamita i de les explosions controlades.”    Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges