Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 15 a dijous 21 d’octubre

Horaris:    tots el dies sessions: 18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Palma d’Or a Millor Pel·lícula al Festival de Cannes
Nominada a Oscar per França

Transgressora, controvertida i plena de matisos, una revelació

“L’experiència del cos és allò que uneix a tots els éssers humans, és allò que ens fa ser i també allò que ens apropa a la vulnerabilitat” Aquestes paraules de Julia Ducournau manifestades a propòsit del seu debut al llargmetratge (Raw – 2016) ens serveixen per a subratllar la importància del cos (exhibicionista i vulnerable alhora) dins del cinema de la directora francesa.

Resulta evident a Titane el precedent de la magnífica Crash (1996) de David Cronenberg amb la fascinació per la violència, el sexe i els cotxes, però no sols s’adverteixen les clares influències del director canadenc  (“la nova carn” i les metamorfosis presents a molts dels seus films), també ressonen les atmosferes insanes del cine de David Lynch, i altres referents, com la humanització de l’automòbil (Christine – 1983) de John Carpenter, o el cinema del cos de Claire Denis (Beau Travail – 1999) o de Philippe Grandrieux (La vie nouvelle – 2002). Tot i això, Ducournau és capaç d’oferir als seus films un discurs original i demostrar una identitat marcada que ha merescut un reconeixement crític unànime en tan sols un curt, un telefilm i dos llargs.

Destacar, en aquest film inclassificable, provocador i pertorbador, les dues magnífiques interpretacions del veterà Vincent Lindon i la debutant Agate Rouselle, donant vida a dues persones descontextualitzades que uneixen les seues vides per pura necessitat. “Si haguera de dir allò que més m’agrada del film en pocs segons, seria aquesta parella: són ell i ella, són ell i ell, són ella i ella. Simplement això. No importa d’on venen, quin és el color de la seua pell o quin és el seu gènere, són dos éssers humans que s’uneixen. Això és més fort que qualsevol altra cosa al món” (Vicent Lindon). Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges