Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 21 a dijous 27 de febrer

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.30

Ressenya:

Globus d’Or a Millor actriu de comèdia

La directora, Lulu Wang, és una estatunidenca que va nàixer a Pequín i, en la seua segona pel·lícula, juga a reconciliar aqueixos dos mons mitjançant aquesta història familiar furgada de la seua pròpia biografia i dels seus probables conflictes de pertinença. El seu centre d’observació és un personatge, una jove, que decideix anar al costat de la seua família fins a la Xina en assabentar-se que la seua àvia pateix un càncer terminal, encara que han decidit ocultar-li-ho.

L’argument és el xoc, l’imant i el joc de llaços i nusos tant entre la cultura i les generacions d’aqueixa família, els que van emigrar i els que romanen, i el to triat per Lulu Wang deambula entre un humor humit i un melodrama ple d’humanisme i sentiment. El magre de la pel·lícula està en la relació de la néta i l’àvia, una gran interpretació de Zhao Shuzhen, que aconsegueix ser l’única de la funció que ignora la farsa a la seua al voltant i la imminència de la mort, i al temps ser la més vitalista i amb voracitat de futur, no tant personal com familiar. Amb enorme senzillesa, fins i tot amb notable sensibilitat, la pel·lícula indaga en el gegant i el diminut, en el col·lectiu (família) i l’individual, Orient i Occident.

La pel·lícula deixa en l’aire una pregunta ètica que no contesta: és correcte mantindre el secret de la malaltia, o hauria de ser revelat? En canvi, sí que parla de moltes altres coses: els conflictes entre generacions, la importància de la tradició, l’experiència dels immigrants, la inevitabilitat de la pèrdua i com ens preparem els uns als altres per a ella i com, sovint, les nostres vides i les nostres relacions se sostenen gràcies a les mentides que ens comptem mútuament. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges