Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 20 a dijous 26 de gener de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres, dissabte sessions a les 18.00, 20.00 i 22.00
diumengedilluns, dimarts, dimecres i dijous sessions a les 18.00 i 20.00

Ressenya:

Premis Gaudí: Millor director novell, Millor Actriu protagonista i Millor actor proagonista (10 nominacions)
Nominada a Millor Actriu (Vicky Luengo) i Direcció novell als Goya

Demolidora, sòlida i brutal opera prima

La pel·lícula Suro s’emmarca en una tornada al camp, a allò que és natural, a la recerca d’un sentit més social dels nostres ritmes de vida i un rebuig a la vida en la ciutat, dominada pels vehicles i el consum. Una doctrina neoliberal, que la societat ha anat acceptat, però a hores d’ara hi ha una tendència per a construir alternatives.

El debut del director Mikel Gurrea ha complit totes les expectatives posades en aquest primer llargmetratge que indaga en les contradiccions del capitalisme (treball, gènere, classe, raça…) a partir de la història d’una jove parella. Vicky Luengo i Pol López, fantàstics en les seues interpretacions, són una parella moderna que es trasllada de la ciutat al camp per a afrontar la quimèrica cerca d’un llenguatge comú en la relació. Amb la bellesa i la violència de la tala de les sureres de fons, Gurrea examina aquestes dinàmiques amb precisió i intel·ligència en un thriller que alterna els punts de vista.

El resultat, segons la crítica, “és un guió escrit en formigó armat i una bomba de rellotgeria en la pantalla. Donostiarra d’origen, Gurrea coneix a la perfecció el que significa viure en la ciutat més cara d’Espanya i, tot i que el film està rodat a l’Empordà, la seua història pot aplicar-se a qualsevol indret”. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges