Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies:  divendres 14 a dijous 20 de gener de 2022

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Comèdia amb un encant natural i tendre

Aquesta cinta (divertida, amena i més profunda del que sembla) ha estat descrita com a “cinema realitat”, una combinació de ficció i documental mesclada amb gran mestratge. I no només perquè són situacions plausibles del dia a dia que els passen a tres llanterners en la setmana de prova d’un nou treballador del Marroc que arriba a l’empresa, sinó perquè, a més, l’agosarada directora i guionista Neus Ballús utilitza un càsting sense professionals. Són personatges reals, “no actors” que, literalment, broden el paper interpretant-se a ells mateixos, i això encara li aporta més versemblança al que conta. Això sí, mai es perd de vista l’humor, la humanitat i la gràcia amb què està narrada la història.

“La pel·lícula està al servei de la naturalitat i demostra que gent comuna pot oferir unes interpretacions sorprenents, i això el públic ho ha apreciat”, va manifestar la directora a una entrevista que li realitzaren després que el seu film guanyara el premi d’interpretació al Festival de Locarno, així com l’Espiga de Plata i el premi del públic a la Seminci de Valladolid i el guardó especial dels espectadors al CiBRA, el festival del cinema i la paraula de Toledo.

En definitiva, la pel·lícula de Neus Ballús ens mostra la realitat portada amb gràcia (de vegades amb sonores riallades), amb tendresa i amb molta elegància. Quotidianitat que no està exempta (com la vida mateixa) de prejudicis, de situacions difícils ben reconeixibles que es presenten al dia a dia de la classe treballadora, perfecament retractada i portada a l’escena artística i al cinema amb intel·ligència i solvència. Atticus Finch

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges