Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies:  de dissabte 25 a divendres 31 de desembre

Horaris:  sessions:  22.00

Ressenya:

A principis del nou mil·lenni l’organització GreenPeace llança una campanya per a la creació del major santuari oceànic del planeta a les aigües de l’Antàrtida. L’any 2018 l’ONG contacta amb els germans Bardem, col·laboradors de l’entitat des de fa temps, i aquests, amb la col·laboració d’Álvaro Longoria  s’embarquen en l’aventura d’aconseguir el suficient suport per al projecte i se submergeixen (mai millor dit) en la gestació d’aquesta pel·lícula documental.

Tots recordem la implicació de Javier produint Invisibles (2007) aquell recull de cinc relats dirigits per Mariano Barroso, Isabel Coixet, Win Wenders, Fernando León de Aranoa i Javier Corcuera que homenatjava el vintè aniversari de l’organització Metges sense fronteres alhora que ens mostrava i denunciava els problemes reals dels habitants del tercer món. Per la seua banda Carlos i Álvaro ja guanyaren el Goya al millor curtmetratge documental el 2016 amb Esperanza (en aquest cas filmat al Pol Nord).

La iniciativa, com tantes altres, al final no va arribar a bon terme, ni les gestions amb els 25 països que gestionen l’Oceà Antàrtic, ni els més de vuit milions de signatures recollides han servit per capgirar la maquinària política, però al menys han obert el debat en uns moments on el canvi climàtic va fent-se dia rere dia més evident.

“Em vaig sentir un privilegiat, és una cosa que sempre agrairé a GreenPeace España, ja que et permet viure una aventura increïble, estar en uns paratges on no pots accedir de manera normal si no és amb una expedició científica. Aquells dies em van servir, una vegada més, per a posar en valor la meua admiració pels voluntaris de GreenPeace que es troben enllà embarcats durant mesos, deixant tot enrere per a treballar en condicions extremes, i ho fan per amor al planeta i per defensar allò que és de tots, la nostra vertadera llar” (Carlos Bardem). Le Nosferat

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges