Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: úniques sessions dissabte 12 de juny

Horaris:  dissabte 12  a les 20.00 – 22.00 (1)
la resta dels dies projectarem LA NUBE

Ressenya:

Una femme fatale de pel·lícula

Després de l’èxit de La dona en la finestra (1944), Fritz Lang va renovar la seua associació amb el productor independent Walter Wanger i l’excepcional Edward G. Robinson per a un segon clàssic del cinema negre, Scarlet Street.

Adaptada d’una novel·la de Georges de la Fouchardière, aquesta història d’amor desesperat i traïció casual ja havia sigut filmada per Jean Renoir com La Chienne en 1931. Però Lang li va aportar no sols un expressionisme intuïtiu, sinó també una perspicàcia personal.

Film més esquinçador de Fritz Lang sobre la culpa i la condemnació, amb Edward G. Robinson com un comptable que pateix silenciosament i es troba amb el destí en la forma d’una prostituta calculadora (Joan Bennett) i el seu proxeneta (Donen Duryea).

Dur conte moral que presenta un món on s’explota la bondat. Però no és un cinema negre de llibre, sinó un melodrama fosc amb una clàssica femme fatale i molt més d’humor negre. En molts sentits l’apoteosi de l’expressionisme de Lang, una pel·lícula que viu en la nit fosca de l’ànima catòlica. Molt recomanat.

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges