Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: dijous 29 d’abril a divendres 5 de maig de 2022

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Retrat modern de l’amor, el sexe i tot el que queda pel mig

Les històries del dibuixant de còmics Adrian Tomine tenen una qualitat universal, malgrat estar contades des de Nova York: són històries d’amor, sexe, pèrdua, decepcions, retrobaments, xocs familiars i la por a la incertesa, a comprometre’s, a morir. Els cineastes Jacques Audiard (Los Hermanos Sister) i Céline Sciamma (Retrato de una mujer en llamas) han unit forces per a traslladar alguns d’aquests relats de l’artista gràfic de la revista The New Yorker a la perifèria de la capital francesa al darrer film d’Audiard París, Distrito 13.

Pot ser que l’escenari de les històries de Tomine haja canviat, però l’essència és la mateixa. Amb Audiard en la direcció i col·laborant amb Sciamma i Léa Mysius en el guió, aquesta pel·lícula ambiciona elaborar un retrat del barri conegut com Les Olympiades, una zona molt allunyada de la Torre Eiffel i el Palau de Versalles, formada per huit gratacels enormes plens de relats sobre supervivents.

Ací està Emilie (Lucie Zhang), que treballa com a operadora en un centre de trucades i gaudeix sense complexos de la seua activa vida sexual. En començar la història està buscant companya de pis, però qui apareix a la seua porta un dia és Camille (Makita Samba), un professor universitari que finalment acabarà acceptant en la seua llar. Ara bé, encara que Emilie està disposada a asseure el cap si els seus sentiments li ho manen, Camille demostra una por patològica al compromís. Recepta per al desastre?

En un altre lloc del districte trobarem a la tercera en discòrdia, Nora (Noémie Merlant), que vol deixar arrere un passat traumàtic per al final complir els seus somnis d’estudiar en la gran ciutat. No obstant això, els seus companys de classe s’ocuparan de recordar-li que és molt més major i ingènua que ells, i finalment converteixen la seua assistència en una cosa insuportable quan fan viral la seua semblança amb la “camgirl” Amber Sweet (Jehnny Beth).

Aquestes històries, que es basen vagament en alguns dels treballs de Tomine, tenen una vocació de retrat generacional. La seua és una mirada honesta, lliure de prejudicis i molt divertida a les relacions sentimentals dels “mil·lennals” en l’era de les xarxes socials, on reina la incertesa i les dificultats per a crear connexions profundes i perdurables. Avui en dia, com demostren les aventures dels protagonistes de París, Districte 13, la manera de relacionar-nos i estimar-nos és completament diferent. Els codis s’han recodificat en la societat de Tinder, on les connexions apareixen en els llocs més inesperats, ja siga una videotrucada en una web pornogràfica o una conversa de xat entre desconeguts. Son of Shaft

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges