Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 3 a dijous 9 de setembre

Horaris:    divendres a  dijous 18.00 – 20.00 – 22.00
dissabte  18.00 – 22.00 (1)
(1) a les 20.00 El documental del mes

Ressenya:

Premi Cinema Europeu Millor Pel·lícula, Director, Actor i guió
Premi Oscar Millor pel·lícula internacional 

Per abraçar-te als amics i convidar-los a un copa

Quatre professors decideixen realitzar un experiment tan lúdic com arriscat; demostrar la teoria del psiquiatra norueg Finn Skarderud que sosté que el cos humà naix amb un dèficit d’alcohol del 0,05%, els protagonistes de Druk volen mantindre una determinada taxa d’alcoholèmia de forma continua i demostrar que això ajuda a sociabilitzar amb el teu entorn, millorar la teua vida professional i reactivar les relacions afectives.

I és que quan es beu la consciència s’alleugera i sorgeix la sinceritat en les persones; “In vino veritas” com diria Plini el vell. La societat sol veure amb bons ulls als grans bevedors sobretot si són escriptors (Hemingway, Capote, Fitzgerald,…), com recalca la pròpia pel·lícula “L’únic abstemi era Hitler”.

Vinterberg i el seu coguionista habitual Tobias Lindholm obrin el film amb una cita de Kierkegaard “La joventut és un somni – l’amor és el seu contingut”, i aborden amb cinisme, però també amb profunditat i emoció la crisi d’uns homes madurs que pensen que la seua vida es va acomodant i fent-se avorrrida, pero alhora els cineastes eviten reduir el film solament a un retrat de la fragilitat masculina. Per altra banda destaquen els usos dels inserts i el constant moviment de càmera (herència Dogma 95) per a agilitzar la narració i els canvis lumínics per a marcar l’evolució dels personatges.

La meua primera pel·lícula tractava sobre l’abús sexual a menors i ara hem fet un film que tracta d’uns homes que ensenyen a beure als adolescents” (Thomas Vinterberg al recollir el premi de Millor pel·lícula europea per a Druk). Le Nosferat

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges